Pizzahapjes
Over het recept
Wees niet verrast als deze heerlijke hapsjes snel op zijn!
Porties:
20/25 hapjes
Regio:
Europa
Keuken:
Italiaans
Werktijd:
25 min
Totale bereiding:
50 min
Gang/gerecht:
Snack & borrel
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg (vierkante plakjes of langwerpige plakjes van Turkse winkel)
- 150 dl gekruide tomatensaus
- 13 kleine plakjes salami of chorizo
- 200 gr geraspte jong belegen kaas
Mis en Place
Niet voor te bereiden
Bereiding
Laat het bladerdeeg in 10 minuten ontdooien. Ik haal de plastic folie er al gelijk vanaf.
Dat gaat namelijk bij bevroren bladerdeeg handiger dan bij ontdooit bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
Bestrijk elk plakje bladerdeeg met tomatensaus doe ongeveer 2 eetlepels erop en met bolle kant van de lepel de saus draaiend verdelen over het plakje.
Snijd elk deegplakje in vieren of vijven als je het bladerdeeg van de Turkse winkel gebruikt en leg op elk stukje een half plakje salami/chorizo of 5 halve op het andere bladerdeeg (zie foto's).
Leg de pizzahapjes nu op de bakplaat met bakpapier en bestrooi ze dik met de geraspte kaas.
Strooi er desgewenst nog wat gedroogde oregano/basilicum of pul biber op.
Bak de pizzahapjes in het midden van de oven zo’n 25-30 minuten goudbruin en gaar.
KPJ
20 maart 2018