top of page

Pizzahapjes

Over het recept

Wees niet verrast als deze heerlijke hapsjes snel op zijn!

Porties:

20/25 hapjes

Regio:

Europa

Keuken:

Italiaans

Werktijd:

25 min

Totale bereiding:

50 min

Gang/gerecht:

Snack & borrel

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg (vierkante plakjes of langwerpige plakjes van Turkse winkel)
  • 150 dl gekruide tomatensaus
  • 13 kleine plakjes salami of chorizo
  • 200 gr geraspte jong belegen kaas

Mis en Place

Niet voor te bereiden

Bereiding

Laat het bladerdeeg in 10 minuten ontdooien. Ik haal de plastic folie er al gelijk vanaf.

Dat gaat namelijk bij bevroren bladerdeeg handiger dan bij ontdooit bladerdeeg.

 

Verwarm de oven voor op 200 gr.

 

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

Bestrijk elk plakje bladerdeeg met tomatensaus doe ongeveer 2 eetlepels erop en met bolle kant van de lepel de saus draaiend verdelen over het plakje.

 

Snijd elk deegplakje in vieren of vijven als je het bladerdeeg van de Turkse winkel gebruikt en leg op elk stukje een half plakje salami/chorizo of 5 halve op het andere bladerdeeg (zie foto's).

Leg de pizzahapjes nu op de bakplaat met bakpapier en bestrooi ze dik met de geraspte kaas.

Strooi er desgewenst nog wat gedroogde oregano/basilicum of pul biber op.
Bak de pizzahapjes in het midden van de oven zo’n 25-30 minuten goudbruin en gaar.

KPJ

20 maart 2018

bottom of page