Pittige boontjes met ui en knoflook
Over het recept
Deze pittige boontjes met ui en knoflook zijn een smaakvolle traktatie – heerlijk op zichzelf of perfect in combinatie met witte rijst!
Porties:
2 personen
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
45 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
wat zout
2 el bak olijfolie
200 gr gerookte spekblokjes
2 flinke uien
2 teentjes knoflook
Mis en Place
Maak de boontjes schoon (snijd de puntjes van beide kanten af), was ze en kook ze 10 minuten in ruim water met zout.
Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snijdt de uien in halve ringen en snij de knoflook fijn.
Bereiding
Verhit de olijfolie in een wok en bak op hoog vuur, activitieten volgen elkaar nu vlot op (omdat het vuur hoog staat dus blijf erbij!
Gooi de gerookte spekblokjes in de wok tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de uienringen toe en bak ze mee tot lichtbruin.
Dan de knoflook erbij en verwarm even mee.
Vervolgens de boontjes en de sambal erbij en lekker verwarmen.
Heerlijk om zo te eten maar met witte rijst ook een aanrader.
KPJ
18 februari 2018