top of page

Pesto soorten

Over het recept

Pesto komt in vele vormen bijvoorbeeld; cashewnoten of amandelen of pijnboompitten, lekker door de pasta of op een bruine boterham met kaas of op een vers gebakken warm stokbroodje!

Porties:

200 gram

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

15 min

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr cashewnoten of amandelen of pijnboompitten
  • 50 gr verse basilicumblaadjes of plat peterselieblad of rucola
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 el olijfolie extra vierge (of wat meer)
  • wat zout en peper

Mis en Place

Geen bijzondere voorbereiding.

Bereiding

  • Pak de staafmixer met mixerbakje of een keukenmachine met mes.
  • Pel de knoflook en hak grof.
  • Gooi knoflook, noten, het groen, de kaas en de olie, wat zout en peper in de mixerkom en mix tot mooie homogene dikke smeuiige saus.
  • Proef even en voeg toe waar je tekorten proeft of ziet.

Erg lekker door de pasta of op een bruine boterham met kaas of op een vers gebakken warm stokbroodje!

KPJ

18 maart 2018

bottom of page