top of page
Pesto soorten
Over het recept
Pesto komt in vele vormen bijvoorbeeld; cashewnoten of amandelen of pijnboompitten, lekker door de pasta of op een bruine boterham met kaas of op een vers gebakken warm stokbroodje!
Pesto 1.jpg
Pesto 2.jpg
Pesto 1.jpg
1/2
Porties:
200 gram
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
15 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 2 teentjes knoflook
- 50 gr cashewnoten of amandelen of pijnboompitten
- 50 gr verse basilicumblaadjes of plat peterselieblad of rucola
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- 5 el olijfolie extra vierge (of wat meer)
- wat zout en peper
Mis en Place
Geen bijzondere voorbereiding.
Bereiding
- Pak de staafmixer met mixerbakje of een keukenmachine met mes.
- Pel de knoflook en hak grof.
- Gooi knoflook, noten, het groen, de kaas en de olie, wat zout en peper in de mixerkom en mix tot mooie homogene dikke smeuiige saus.
- Proef even en voeg toe waar je tekorten proeft of ziet.
Erg lekker door de pasta of op een bruine boterham met kaas of op een vers gebakken warm stokbroodje!
KPJ
18 maart 2018
bottom of page