Pecan pie met cranberries
Over het recept
Deze pecan pie met cranberries is een rijke traktatie – perfect om in kleine stukjes te serveren. En wie weet, een tweede stukje smaakt altijd naar meer!
Porties:
20 puntjes
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
45 min
Totale bereiding:
90 min
Gang/gerecht:
Bakwerk
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
Deeg:
300 gr bloem
200 gr roomboter
100 gr fijne kristalsuiker of basterdsuiker
Rasp van 1 citroen
snufje zout
Vulling:
300 gr pecan noten
150 gr cranberries
Sap van een halve citroen
1 zakje Lonka caramels
Karamelsaus:
1 blik gecondenseerde melk
70 gr bruine basterdsuiker
50 gr roomboter
Andere benodigdhedenL springvorm 27cm
Mis en Place
- Geen
Bereiding
Verwarm de oven op 180 gr.
Rooster de pecan noten 10 minuten in de oven.
Meng in een kom bloem, boter, suiker, citroenrasp en zout met koude handen tot een deeg.
Vul de bodem en rand van de taartvorm met het deeg.
Zet een half uur koud weg, geen ramp als je het vergeet (zoals wij), wordt toch een lekkere taart!
De bodem wordt 20 minuten blind bakken.
Leg op de bodem een bakpapier en vul dit met de steunvulling (bijvoorbeeld: gedroogde bonen).
Na 20 minuten de steunvulling verwijderen (af laten koelen en bewaren voor volgende keer) en nog
7 minuten in de oven terugzetten.
Beetje af laten koelen.
Karamelsaus maken.
De gecondenseerde melk, suiker en boter al roerend in een steelpannetje verwarmen.
Niet laten koken!!!.
Na 10 minuten roeren is de massa wat dikker geworden en gereed.
Dan
Lonka caramels toevoegen en laten smelten. Citroensap, cranberries en noten toevoegen.
Deze massa in de taartvorm storten (is taai).
Nog een minuut of 20 bakken.
De taart is erg machtig, ik zou kleine stukjes snijden. Je kunt altijd nog een tweede nemen.
KPK
17 februari 2018