top of page

Pecan pie met cranberries

Over het recept

Deze pecan pie met cranberries is een rijke traktatie – perfect om in kleine stukjes te serveren. En wie weet, een tweede stukje smaakt altijd naar meer!

print.png

Porties:

20 puntjes

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

45 min

Totale bereiding:

90 min

Gang/gerecht:

Bakwerk

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

Deeg:

  • 300 gr bloem

  • 200 gr roomboter

  • 100 gr fijne kristalsuiker of basterdsuiker

  • Rasp van 1 citroen

  • snufje zout

Vulling:

  • 300 gr pecan noten

  • 150 gr cranberries

  • Sap van een halve citroen

  • 1 zakje Lonka caramels

Karamelsaus:

  • 1 blik gecondenseerde melk

  • 70 gr bruine basterdsuiker

  • 50 gr roomboter



Andere benodigdhedenL springvorm 27cm

Mis en Place

  • Geen

Bereiding

Verwarm de oven op 180 gr.

 

Rooster de pecan noten 10 minuten in de oven.


Meng in een kom bloem, boter, suiker, citroenrasp en zout met koude handen tot een deeg.

Vul de bodem en rand van de taartvorm met het deeg.

Zet een half uur koud weg, geen ramp als je het vergeet (zoals wij), wordt toch een lekkere taart!


De bodem wordt 20 minuten blind bakken.

  • Leg op de bodem een bakpapier en vul dit met de steunvulling (bijvoorbeeld: gedroogde bonen).

  • Na 20 minuten de steunvulling verwijderen (af laten koelen en bewaren voor volgende keer) en nog

  • 7 minuten in de oven terugzetten.

  • Beetje af laten koelen.

Karamelsaus maken.

  • De gecondenseerde melk, suiker en boter al roerend in een steelpannetje verwarmen.

  • Niet laten koken!!!.

  • Na 10 minuten roeren is de massa wat dikker geworden en gereed.

Dan

  • Lonka caramels toevoegen en laten smelten. Citroensap, cranberries en noten toevoegen.

  • Deze massa in de taartvorm storten (is taai).

  • Nog een minuut of 20 bakken.

De taart is erg machtig, ik zou kleine stukjes snijden. Je kunt altijd nog een tweede nemen.

KPK

17 februari 2018

bottom of page