top of page

Oma maakt koekjes

Over het recept

Ik maak deze regelmatig voor onze wandelclub. Heerlijk met een bakkie zelf gezette koffie erbij in het bos.

print.png

Porties:

30 stuks

Regio:

Europa

Keuken:

Hollands

Werktijd:

10 min

Totale bereiding:

10 min

Gang/gerecht:

Bakwerk

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 300 gr bloem
  • 250 gr zachte roomboter
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 3 thl bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker

Mis en Place

Geen

Bereiding

Pak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op.

Verwarm de heteluchtoven op 175 gr.

Zeef de bloem boven een mengkom en voeg de andere ingredienten er aan toe en kneed alles tot een mooi deeg.

Vorm er een rol van en snijd er zo'n 30 plakjes van.

Leg deze op de bakplaat en bak ze 15-20 minuten.

Het kan zijn dat je 2x moet bakken.

Ik heb dit ruime recept, omdat de koekjes altijd erg hard gaan.

Je kunt ipv 300 gr bloem ook 200 gr bloem en 100 havermout gebruiken.

Ook kun je variaties aan de smaak aanbrengen:

  • 8 bolletjes stemgember uit een pot fijnsnijden en met 1 thl djahe (gemberpoeder) door het deeg mengen
  • verschillende gehakte noten toevoegen zoals walnoten, hazelnoten, amandelen of pecannoten al dan niet gemengd.
  • rozijnen of cranberries

​Ik maak deze regelmatig voor onze wandelclub. Heerlijk met een bakkie zelf gezette koffie erbij in het bos.

KPJ

7 maart 2018

bottom of page