top of page

Oma maakt Kersttulband recept

Over het recept

Op de vraag van een van onze zoons om de recepten van Oma's Kersttulband heeft Oma in 2018 het recept opgeschreven. Hier vind je het letterlijke recept nog niet door ons zelf gemaakt.

print.png

Porties:

1 tulband

Regio:

Europa

Keuken:

Hollands

Werktijd:

45

Totale bereiding:

2 uur

Gang/gerecht:

Bakwerk

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

Oven

Seizoen:

Herfst

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 gr suiker
  • 300 gr boter of margarine
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 rasp van sinasappel
  • mespuntje zout
  • +/- 6 el melk
  • 125 gr krenten (geweld)
  • 125 gr rozijnen (geweld)
  • 50 gr sukade (optioneel)
  • wat fijn gemalen beschuit of paneermeel

​Andere benodigdheden: Tulbandvorm

Mis en Place

Geen

Bereiding

Hou er rekening mee dat Oma met een oude gasoven (ETNA) de tulband maakt! Even experimenteren dus met de gas-stand / temperaturen!

 

Het zelfrijzend bakmeel, sulker, zout, boter, melk en eieren goed mixen

Als het beslag te droog is, eventueel nog wat melk toevoegen.

Krenten, rozijnen, sinaasappel rasp en (eventueel) sukade toevoegen.

De tulbandvorm voorzien van boter en bestuiven met wat beschuit of paneermeel.

De vorm in het midden van een koude oven-plaatsen en in ongeveer 1 uur en 15 min. gaar laten worden.

Gas-stand op ongeveer 150 a 160 graden

KPK

4 september 2017

bottom of page