Oma maakt Kersttulband recept
Over het recept
Op de vraag van een van onze zoons om de recepten van Oma's Kersttulband heeft Oma in 2018 het recept opgeschreven. Hier vind je het letterlijke recept nog niet door ons zelf gemaakt.
Porties:
1 tulband
Regio:
Europa
Keuken:
Hollands
Werktijd:
45
Totale bereiding:
2 uur
Gang/gerecht:
Bakwerk
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
Oven
Seizoen:
Herfst
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 350 gr zelfrijzend bakmeel
- 250 gr suiker
- 300 gr boter of margarine
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 rasp van sinasappel
- mespuntje zout
- +/- 6 el melk
- 125 gr krenten (geweld)
- 125 gr rozijnen (geweld)
- 50 gr sukade (optioneel)
- wat fijn gemalen beschuit of paneermeel
Andere benodigdheden: Tulbandvorm
Mis en Place
Geen
Bereiding
Hou er rekening mee dat Oma met een oude gasoven (ETNA) de tulband maakt! Even experimenteren dus met de gas-stand / temperaturen!
Het zelfrijzend bakmeel, sulker, zout, boter, melk en eieren goed mixen
Als het beslag te droog is, eventueel nog wat melk toevoegen.
Krenten, rozijnen, sinaasappel rasp en (eventueel) sukade toevoegen.
De tulbandvorm voorzien van boter en bestuiven met wat beschuit of paneermeel.
De vorm in het midden van een koude oven-plaatsen en in ongeveer 1 uur en 15 min. gaar laten worden.
Gas-stand op ongeveer 150 a 160 graden
KPK
4 september 2017