top of page

Oma maakt Bitterkoekjes tulband met chocolade

Over het recept

Op de vraag van een van onze zoons om de recepten van Oma's Kersttulband heeft Oma in 2018 het recept opgeschreven. Hier vind je het letterlijke recept nog niet door ons zelf gemaakt.

print.png

Porties:

1 tulband

Regio:

Europa

Keuken:

Hollands

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

1,5 uur

Gang/gerecht:

Bakwerk

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 300 gr cakemeel
  • 250 gr suiker
  • 200 grboter of margarine
  • 2 a 3 eieren
  • 130 gr pure chocolade repen
  • 200 gr bitterkoekjes
  • 1 a 2 fijngemalen beschuiten

Mis en Place

Geen

Bereiding

Op de vraag van een van onze zoons om de recepten van Oma's Kersttulband heeft Oma in 2018 het recept opgeschreven. Hier vind je het letterlijke recept nog niet door ons zelf gemaakt.

 

Hou er rekening mee dat Oma met een oude gasoven (ETNA) de tulband maakt! Even experimenteren dus met de gas-stand / temperaturen!

 

Het cakemeel, de suiker, de boter en de eieren goed mixen 
Als het beslag te droog is, eventueel wat koffiemelk toevoegen.

De repen en de bitterkoekjes klein maken (niet te klein) en door het beslag roeren.

De tulbandvorm voorzien van boter en bestuiven met beschuitkruim (paneermeel kan ook).

De vorm in het midden van de oven plaatsen en in ongeveer 1 uur en 15 min. gaar laten worden.

 

Gas-stand op ongeveer 150 a 160 graden.

(Hou er rekening mee dat Oma met een oude gasoven (ETNA) de tulband maakt! Even experimenteren dus met de gas-stand / temperaturen!)

KPK

4 september 2018

bottom of page