Oma maakt Bitterkoekjes tulband met chocolade
Over het recept
Op de vraag van een van onze zoons om de recepten van Oma's Kersttulband heeft Oma in 2018 het recept opgeschreven. Hier vind je het letterlijke recept nog niet door ons zelf gemaakt.
Porties:
1 tulband
Regio:
Europa
Keuken:
Hollands
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
1,5 uur
Gang/gerecht:
Bakwerk
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 300 gr cakemeel
- 250 gr suiker
- 200 grboter of margarine
- 2 a 3 eieren
- 130 gr pure chocolade repen
- 200 gr bitterkoekjes
- 1 a 2 fijngemalen beschuiten
Mis en Place
Geen
Bereiding
Op de vraag van een van onze zoons om de recepten van Oma's Kersttulband heeft Oma in 2018 het recept opgeschreven. Hier vind je het letterlijke recept nog niet door ons zelf gemaakt.
Hou er rekening mee dat Oma met een oude gasoven (ETNA) de tulband maakt! Even experimenteren dus met de gas-stand / temperaturen!
Het cakemeel, de suiker, de boter en de eieren goed mixen
Als het beslag te droog is, eventueel wat koffiemelk toevoegen.
De repen en de bitterkoekjes klein maken (niet te klein) en door het beslag roeren.
De tulbandvorm voorzien van boter en bestuiven met beschuitkruim (paneermeel kan ook).
De vorm in het midden van de oven plaatsen en in ongeveer 1 uur en 15 min. gaar laten worden.
Gas-stand op ongeveer 150 a 160 graden.
(Hou er rekening mee dat Oma met een oude gasoven (ETNA) de tulband maakt! Even experimenteren dus met de gas-stand / temperaturen!)
KPK
4 september 2018