Lemon Posset
Over het recept
Heerlijik dessert, maar historisch is een "posset" (uit Engels) een drank gemaakt van hete melk gestremd met bier, wijn of andere alcoholische drank en typisch op smaak gebracht met kruiden, gedronken als delicatesse of als remedie tegen verkoudheid.
Porties:
4 personen
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
5, 5 uur
Gang/gerecht:
Nagerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 300 ml slagroom
- 60 gr suiker
- 1 citroen
- paar blaadjes munt
Mis en Place
Historisch is een "posset" (uit Engels) een drank gemaakt van hete melk gestremd met bier, wijn of andere alcoholische drank en typisch op smaak gebracht met kruiden, gedronken als delicatesse of als remedie tegen verkoudheid.
Tegenwoordig een koud dessert gemaakt van ingedikte room, meestal op smaak gebracht met citroen.
Zo nu we dit weten... dit is een vreselijk lekker fris en fluweel zacht dessert. Het recept kennen wij van Janneke Vreugdenhil uit haar NRC column van 22 juni 2007! Hier de link!
Recept alleen aangepast naar 4 personen! Wat perfect is behoeft niet te worden veranderd.
Je kan dit ruim van te voren maken, zolang het maar in de koelkast staat.
Bereiding
- Voeg de suiker toe en breng dit al roerend aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat de room een minuut koken.
- Draai het vuur uit en laat de room afkoelen.
- Roer er het citroensap door (eventueel kan je de rasp van de citroen er nog door doen).
Het zuur zorgt ervoor dat de room dik wordt. - Schenk de vloeistof in 4 glaasjes of kommetjes.
- Doe er een blaadje munt op.
- Dek af met vershoudfolie en laat de possets minimaal vijf uur opstijven in de koelkast.
KPK
29 december 2022