Kweeperengelei met sereh en gember
Over het recept
Een collega had dit jaar een oogst van bijna 40 kilo, of ik ook wat wilde. Ja, graag! 4 flinke potten leverde het ons op.
Heerlijk door de yoghurt en op een cracker.
Porties:
4 potten 500 gr
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
10 min
Totale bereiding:
60 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 2 kg kweeperen
- 1 kg geleisuiker
- 2 stengels sereh
- wat stemgember
- 1 mandarijn
- 1 sinaasappel
Andere benodigdheden: Wekpotten of lege pindakaas,jam of andere potten
Mis en Place
Kweeperen hebben een harige buitenkant. Dit kun je er onder de kraan makkelijk afwegen.
Bereiding
Halveer de (harde) kweeperen en rasp ze op grove rasp in de keukenmachine met klokhuis en al.
Doe de rasp, de suiker, de geplette (flink kneuzen/erop rammen bevordert de smaak) sereh, opengesneden sinaasappel, opengesneden mandarijn en wat gemberbolletjes in een kookpan.
Na een uur heb je een heerlijke roodachtige gelei.
Bewaar dit in schone (jam- pindakaaspotten)
KPK
20 oktober 2018