top of page

Kweeperengelei met sereh en gember

Over het recept

Een collega had dit jaar een oogst van bijna 40 kilo, of ik ook wat wilde. Ja, graag! 4 flinke potten leverde het ons op.

Heerlijk door de yoghurt en op een cracker.

print.png

Porties:

4 potten 500 gr

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

10 min

Totale bereiding:

60 min

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 2 kg kweeperen
  • 1 kg geleisuiker
  • 2 stengels sereh
  • wat stemgember
  • 1 mandarijn
  • 1 sinaasappel

Andere benodigdheden: Wekpotten of lege pindakaas,jam of andere potten

Mis en Place

Kweeperen hebben een harige buitenkant. Dit kun je er onder de kraan makkelijk afwegen.

Bereiding

Halveer de (harde) kweeperen en rasp ze op grove rasp in de keukenmachine met klokhuis en al.

 

Doe de rasp, de suiker, de geplette (flink kneuzen/erop rammen bevordert de smaak) sereh, opengesneden sinaasappel, opengesneden mandarijn en wat gemberbolletjes in een kookpan.

 

Na een uur heb je een heerlijke roodachtige gelei.

Bewaar dit in schone (jam- pindakaaspotten)

KPK

20 oktober 2018

bottom of page