Kokosmakronen
Over het recept
Deze heerlijke kokosmakronen gemaakt met maar 3 ingrediënten zijn lekker chewy van binnen en krokant van buiten.




Porties:
15 stuks
Regio:
Europa
Keuken:
Hollands
Werktijd:
15 minuten
Totale bereiding:
30 minuten
Gang/gerecht:
Bakwerk
V, v, v of v
-
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
375 gram geraspte kokos
100 gram chocolade callets of stukjes als je een reep gebruikt
Een kom
Een lepel
Een ijstang
Een kopje met koud water
Bakplaat
Vel bakpapier
Mis en Place
Verkreukel het vel bakpapier, en spreid uit over de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Bereiding
Doe de geraspte kokos in een kom en doe daar de chocolade callets bij.
Giet de gecondenseerde melk erbij en roer door met de lepel, zodat je een homogene massa krijgt.
Maak de ijstang nat in de beker koud water en schep een ijslepel vol kokosdeeg en los deze op de bakplaat voorzien van bakpapier.
Ik strijk de volle ijslepel altijd langs de binnenkant van de kom omhoog. Dan is die kant mooi vlak en dat is dan de onderkant van de kokosmakroon.
Ik maak er meestal zo'n 15 stuks van.
Bak de kokosmakronen in 12-15 minuten lichtbruin.
Haal uit de oven en leg ze op een rooster om af te koelen.
Klaar is je heerlijke krokante chewy kokosmakroon!
Ik bewaar ze in een afgesloten doos, bak of trommel met steeds een vers korstje brood erin. Dit houd de kokosmakroon sappig.
KPJ
HD
23 januari 2025