Knolselderij/aardappelpuree met gebakken ui
Over het recept
Deze knolselderij/aardappelpuree, verrijkt met knapperige gebakken ui, biedt een heerlijke twist aan een klassiek bijgerecht. Romig en vol smaak, perfect als aanvulling op elk hoofdgerecht!
Porties:
6 personen
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
35 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 kg aardappelen
- halve knolselderij
- 3 a 4 uien
- 50 tot 100gr boter
- 200 gr geraspte Goudse kaas
- naar smaak peper en zout
Mis en Place
Aardappelen en knolselderij schillen en in kleine blokjes snijden.
Snij de uien grof.
Bereiding
Aardappelen en knolselderij met wat zout in 1 pan en kook 18-20 minuten gaar.
bak de uien in een koekenpan lichtbruin.
Giet de aardappelen/knolselderij af en stoom op laag vuur droog.
Voeg een klont (naar smaak) boter toe en stamp ze door elkaar.
Voeg de gebakken uien, peper en wat geraspte kaas toe en proef.
Indien nodig nog wat peper of zout toevoegen.
Erg lekker met het recept van lamsschenkel!
KPK
20 oktober 2018