top of page

Knolselderij/aardappelpuree met gebakken ui

Over het recept

Deze knolselderij/aardappelpuree, verrijkt met knapperige gebakken ui, biedt een heerlijke twist aan een klassiek bijgerecht. Romig en vol smaak, perfect als aanvulling op elk hoofdgerecht!

Porties:

6 personen

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

35 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 kg  aardappelen
  • halve knolselderij
  • 3 a 4 uien
  • 50 tot 100gr  boter
  • 200 gr geraspte Goudse kaas
  • naar smaak peper en zout

Mis en Place

Aardappelen en knolselderij schillen en in kleine blokjes snijden.

Snij de uien grof.

Bereiding

Aardappelen en knolselderij met wat zout in 1 pan en kook 18-20 minuten gaar.

bak de uien in een koekenpan lichtbruin.

 

Giet de aardappelen/knolselderij af en stoom op laag vuur droog.

 

Voeg een klont (naar smaak) boter toe en stamp ze door elkaar.

Voeg de gebakken uien, peper en wat geraspte kaas toe en proef.

Indien nodig nog wat peper of zout toevoegen.


Erg lekker met het recept van lamsschenkel!


KPK

20 oktober 2018

bottom of page