Kipkerrie met rijst
Over het recept
Breng een vleugje Oosterse warmte naar je tafel met deze romige kipkerrie met rijst – boordevol smaak en heerlijk comfort food! Met malse kip, kruidige specerijen en een vleugje mango chutney wordt dit een maaltijd waar iedereen van smult.
Porties:
4 personen
Regio:
Azië
Keuken:
-
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
30 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 kg kipdijvlees
- 300 gr uien
- 250 gr champignons
- 4 teentjes knoflook
- 3 el kerriepoeder
- 3 el garam massala poeder
1 el koenjit - 1 el gedroogde tijm
- 3 kip bouillonblokjes
- 150 ml water
- 500 ml creme fraiche
- 1 el pul biber (rode pepervlokken) wanneer je van beetje pit houdt!
- 1 potje mango chutney (wij gebruikte die van Inproba)
- 100 gr schoongemaakte peultjes
- 1 zak diepvries doperwtjes
- pak basmati rijst
- scheut olijfolie
Mis en Place
We beginnen weer met het snijwerk;
Snij het kip vlees in kleine hap bare stukjes, de uien in ringen, champignons plakjes en snipper de knoflook.
Bereiding
Verhit scheut olijfolie in een wok en bak de uienringen tot ze glazig zijn.
Voeg knoflook en alle kruiden toe.
Voeg na 5 minuten de kipstukjes toe en bak mee tot ze licht verkleuren.
Champignons erbij en bak ze 5 minuten mee.
In de tussentijd kan je de rijst koken (zie verpakking).
Voeg kip bouillonblokjes toe en 150 ml water en laat aan de kook komen.
Dan de creme fraîche en potje mango chutney erbij (en eventueel de pul biber), goed doorroeren en mee laten warmen.
Rijst op bord en daar deze heerlijke kipkerrie overheen serveren, voor de kleur nog wat (krul) peterselie erover en klaar, eten maar..
Succes en eet smakelijk!
KPJ
7 februari 2018