top of page

Ingemaakte Surinaamse pepertjes

Over het recept

Geef je gerechten een pittige kick met ingemaakte Surinaamse pepertjes – een smaakmaker die niet mag ontbreken in je keuken! Perfect om stoofgerechten en sauzen zoals mayonaise extra smaak en pit te geven.

print.png

Porties:

1 wekpot

Regio:

Zuid-Amerika

Keuken:

Surinaams

Werktijd:

10 min

Totale bereiding:

10 min

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

-

Ingrediënten en benodigdheden

  • flink wat pepers
  • halve ltr azijn
  • 3 el suiker, mag ook minder
  • 2 el zout

Mis en Place

Benodigdheden; wekpot of grote pindakaaspot

 

Mijn struikje met Madame Jeannette pepertjes leverde behoorlijk veel pepertjes op. Het plantje heeft de hele zomer en een paar weken herfst buiten gestaan dus de schilletjes zijn wat dikker dan de pepers die je in de winkel koopt. Ze zijn zeer geschikt om ze in te leggen.Je kunt het vocht gebruiken om diverse stoofgerechten en sauzen (mayonaise) op te peppen.

Bereiding

Was de pepers en haal de groene steeltjes er af.

Snij de pepers in je keukenmachine fijn. Indien je geen keukenmachine hebt kun je de pepers ook met de hand klein snijden.

Doe azijn, suiker en een snuf zout in de pot. Meng goed door en voeg de pepers toe.

De ingemaakte pepers blijven ongeveer een jaar goed.

Wel altijd een schone lepel gebruiken als je er wat uitneemt.

KPK

20 oktober 2018

bottom of page