Ingemaakte Surinaamse pepertjes
Over het recept
Geef je gerechten een pittige kick met ingemaakte Surinaamse pepertjes – een smaakmaker die niet mag ontbreken in je keuken! Perfect om stoofgerechten en sauzen zoals mayonaise extra smaak en pit te geven.
Porties:
1 wekpot
Regio:
Zuid-Amerika
Keuken:
Surinaams
Werktijd:
10 min
Totale bereiding:
10 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
-
Ingrediënten en benodigdheden
- flink wat pepers
- halve ltr azijn
- 3 el suiker, mag ook minder
- 2 el zout
Mis en Place
Benodigdheden; wekpot of grote pindakaaspot
Mijn struikje met Madame Jeannette pepertjes leverde behoorlijk veel pepertjes op. Het plantje heeft de hele zomer en een paar weken herfst buiten gestaan dus de schilletjes zijn wat dikker dan de pepers die je in de winkel koopt. Ze zijn zeer geschikt om ze in te leggen.Je kunt het vocht gebruiken om diverse stoofgerechten en sauzen (mayonaise) op te peppen.
Bereiding
Was de pepers en haal de groene steeltjes er af.
Snij de pepers in je keukenmachine fijn. Indien je geen keukenmachine hebt kun je de pepers ook met de hand klein snijden.
Doe azijn, suiker en een snuf zout in de pot. Meng goed door en voeg de pepers toe.
De ingemaakte pepers blijven ongeveer een jaar goed.
Wel altijd een schone lepel gebruiken als je er wat uitneemt.
KPK
20 oktober 2018