top of page

Indische gehaktballetjes

Over het recept

Breng de smaak van de Indonesische keuken naar jouw tafel met deze heerlijke Indische gehaktballetjes – klein van formaat, maar groots in smaak! Perfect krokant en sappig, ideaal als borrelhapje of bij een rijstgerecht.

print.png

Porties:

60 stuks

Regio:

Azië

Keuken:

Indisch

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

60 min

Gang/gerecht:

Snack & borrel

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 kg mager half om half gehakt (Aldi)

  • 2 eieren

  • 100 gr paneermeel

  • naar smaak zout

Voor de Boemboe:

  • 2 grote uien

  • 4 teentjes knoflook

  • 3 el ketjap manis

  • 3 el ketjap zout

  • 1 el komijnpoeder

  • 3 tl ketoembar

  • 2 tl djahé

  • 3 tl kurkuma

  • 3 el sambal met tomaat (zie recept)

Mis en Place

Materialen; staafmixer, wok met 200 ml zonnebloemolie om frituren.

Bereiding

Maak de boemboe:

  • Snijdt de uien en knoflook grof.
  • Doe alle ingrediënten voor de boemboe in hoge kom en zet de staafmixer erop. Houd het ietwat grof.

Maak de balletjes

  • Doe de gehakt in een kom, voeg de boemboe, eieren en paneermeel toe en kneed met de handen goed en stevig door.
  • Voeg eventueel zout en extra sambal naar smaak toe.
  • Maak van dit mengsel kleine (ter grote van een bitterbal) gehaktballetjes met de hand.

Neem een wok en verhit daar de zonnebloemolie in,

bak de balletjes gehakt bruin, krokant en gaar in zo’n 15 minuten per keer

KPJ

18 februari 2018

bottom of page