Indische gehaktballetjes
Over het recept
Breng de smaak van de Indonesische keuken naar jouw tafel met deze heerlijke Indische gehaktballetjes – klein van formaat, maar groots in smaak! Perfect krokant en sappig, ideaal als borrelhapje of bij een rijstgerecht.
Porties:
60 stuks
Regio:
Azië
Keuken:
Indisch
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
60 min
Gang/gerecht:
Snack & borrel
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
1 kg mager half om half gehakt (Aldi)
2 eieren
100 gr paneermeel
naar smaak zout
Voor de Boemboe:
2 grote uien
4 teentjes knoflook
3 el ketjap manis
3 el ketjap zout
1 el komijnpoeder
3 tl ketoembar
2 tl djahé
3 tl kurkuma
Mis en Place
Materialen; staafmixer, wok met 200 ml zonnebloemolie om frituren.
Bereiding
Maak de boemboe:
- Snijdt de uien en knoflook grof.
- Doe alle ingrediënten voor de boemboe in hoge kom en zet de staafmixer erop. Houd het ietwat grof.
Maak de balletjes
- Doe de gehakt in een kom, voeg de boemboe, eieren en paneermeel toe en kneed met de handen goed en stevig door.
- Voeg eventueel zout en extra sambal naar smaak toe.
- Maak van dit mengsel kleine (ter grote van een bitterbal) gehaktballetjes met de hand.
Neem een wok en verhit daar de zonnebloemolie in,
bak de balletjes gehakt bruin, krokant en gaar in zo’n 15 minuten per keer
KPJ
18 februari 2018