top of page

Indiase viskoekjes

Over het recept

In India hebben we heerljke viskoekjes gegeten als streetfood, hier hebben we onze versie gemaakt!

Porties:

4 personen

Regio:

Azië

Keuken:

Indiaans

Werktijd:

40 min

Totale bereiding:

60 min

Gang/gerecht:

Bijgerecht

V, v, v of v

Vis

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 500 gr kabeljauw (of andere witvis)
  • 1 grote aardappel
  • 1 ui
  • 1 groene peper
  • 2 cm gember
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el verse koriander
  • 1,2 el maizena
  • 1 ei
  • naar smaak peper en zout
  • naar smaak chilipoeder
  • wat olie om in te bakken

Mis en Place

Pocheer de vis in een laagje water in 10 minuten gaar

Kook de aardappel (in zijn geheel) 5-7 minuten met een beetje zout, giet af en rasp de aardappel laat afkoelen.

Snij de gember fijn (niet raspen).

Rooster de komijn in een koekenpan.

Snij de koriander, groene peper en het uitje fijn.

Bereiding

Verdeel de vis in vlokken in een grote kom.

Voeg de afgekoelde aardappel toe, maak de aardappel los met een vork.

Voeg deze ingrediënten bij het vis/aardappelmengsel met de maizena en het eitje.

Breng op smaak met peper en zout.

Meng het geheel goed door elkaar.

Vorm van de massa 16 koekjes.

Verwarm de olie tot een graad of 180 C.

Bak de koekjes in 5 minuten goudbruin.

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

KPK

28 juni 2018

bottom of page