top of page

Hartige soes met kaas

Over het recept

Lekkere harige snack of borrelhapje!

print.png

Porties:

10 tot 12 stukes

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

60 min

Gang/gerecht:

Snack & borrel

V, v, v of v

-

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Gemiddeld

Ingrediënten en benodigdheden

Soezenbeslag:

  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 100 gr bloem
  • 100 gr roomboter
  • 4 eieren
  • Snuf zout

Vulling:​

  • blauwe kaas (of Boursin)
  • roomkaas
  • 2 el uienpoeder
  • 2 el knoflookpoeder

Mis en Place

Geen voorbereidingen, gewoon meteen aan de slag.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Breng in een pan melk, water, boter en zout aan de kook.
  • Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 5 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en schep het beslag in een kom.
  • Roer één voor één de eieren door.
  • Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Spuit hierop grote porties beslag.
  • Bak de soezen in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de soezen in de oven afkoelen.

Vulling:

Klop de ingrediënten met een mixer.

Snij de soes doormidden en vul de soes met een dot kaascreme

KPK

22 maart 2018

bottom of page