top of page
Hartige soes met kaas
Over het recept
Lekkere harige snack of borrelhapje!
Hartige soes met kaas 01.jpg
Hartige soes met kaas 02.jpg
Hartige soes met kaas 01.jpg
1/2
Porties:
10 tot 12 stukes
Regio:
Europa
Keuken:
-
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
60 min
Gang/gerecht:
Snack & borrel
V, v, v of v
-
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Gemiddeld
Ingrediënten en benodigdheden
Soezenbeslag:
- 100 ml melk
- 100 ml water
- 100 gr bloem
- 100 gr roomboter
- 4 eieren
- Snuf zout
Vulling:
- blauwe kaas (of Boursin)
- roomkaas
- 2 el uienpoeder
- 2 el knoflookpoeder
Mis en Place
Geen voorbereidingen, gewoon meteen aan de slag.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng in een pan melk, water, boter en zout aan de kook.
- Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 5 minuten.
- Haal de pan van het vuur en schep het beslag in een kom.
- Roer één voor één de eieren door.
- Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Spuit hierop grote porties beslag.
- Bak de soezen in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de soezen in de oven afkoelen.
Vulling:
Klop de ingrediënten met een mixer.
Snij de soes doormidden en vul de soes met een dot kaascreme
KPK
22 maart 2018
bottom of page