top of page
Hamburgers (lekkerste ever)
Over het recept
Lekkerste hamburgers die je zelf kan maken! Je zult nooit meer annders doen!
Designer (1).png
Designer (1).png
1/1
Porties:
8 hamburgers
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
30 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
De hamburger
- 1 kg gehakt
- 3 tenen knoflook
- 4 tl sambal oelek
- 1 kleine ui
- 1 el paprikapoeder
- 4 tl oregano (gedroogd)
- naar smaak peper/zout
Optioneel: plakken kaas
Garnering
- 8 witte bolletjes
- 100 gr fijngesneden ijsbergsla
- 4 dungesneden tomaten
- 1 dungesneden ui
Optioneel: mayonaise of ketchup
Mis en Place
Bereid de broodje en garnering voor:
- Broodjes opensnijden en aan de snijkanten krokant grillen (of in de koekenpan).
- Snij de ijsbergsla in reepjes (zodat het makkelijk belegd)
- Snij de tomaat dun
- Snij de uien in dunnen ringetjes
Bereiding
Voor de hamburger:
- Doe de gehakt in een grote mengkom.
- Snipper de ui, gooi erbij.
- Pers de knoflook, gooi erbij.
- Doe de sambal, paprikapoeder, oregano, peper en 2 theelepels zout erbij.
- Meng, kneed het geheel goed met de hand door elkaar zodat alles netjes is verdeeld.
- Verdeel de massa in 8 porties en vorm er met de hamburger uitsteek-vorm 8 hamburgers van.
- Bak de hamburgers op middelhoog vuur 5 minuten aan beide kanten.
(Optioneel: na de eerste kant 2,5 min omdraaien en dan een plak kaas op de hamburger leggen. Smelt dan lekker)
Leg op het broodje de ijsbergsla, dan de hamburger en top af met tomaat en ui.
Wie wil kan mayonaise of ketchup toevoegen.
KPK
18 februari 2018
bottom of page