top of page

Hamburgers (lekkerste ever)

Over het recept

Lekkerste hamburgers die je zelf kan maken! Je zult nooit meer annders doen!

Porties:

8 hamburgers

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

De hamburger​

  • 1 kg gehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 4 tl sambal oelek
  • 1 kleine ui
  • 1 el paprikapoeder
  • 4 tl oregano (gedroogd)
  • naar smaak peper/zout

​Optioneel: plakken kaas

 

Garnering

  • 8 witte bolletjes
  • 100 gr fijngesneden ijsbergsla
  • 4 dungesneden tomaten
  • 1 dungesneden ui

Optioneel: mayonaise of ketchup

Mis en Place

Bereid de broodje en garnering voor:

  • Broodjes opensnijden en aan de snijkanten krokant grillen (of in de koekenpan).
  • Snij de ijsbergsla in reepjes (zodat het makkelijk belegd)
  • Snij de tomaat dun
  • Snij de uien in dunnen ringetjes

Bereiding

Voor de hamburger:

  • Doe de gehakt in een grote mengkom.
  • Snipper de ui, gooi erbij.
  • Pers de knoflook, gooi erbij.
  • Doe de sambal, paprikapoeder, oregano, peper en 2 theelepels zout erbij.
  • Meng, kneed het geheel goed met de hand door elkaar zodat alles netjes is verdeeld.
  • Verdeel de massa in 8 porties en vorm er met de hamburger uitsteek-vorm 8 hamburgers van.
  • Bak de hamburgers op middelhoog vuur 5 minuten aan beide kanten.

(Optioneel: na de eerste kant 2,5 min omdraaien en dan een plak kaas op de hamburger leggen. Smelt dan lekker)

Leg op het broodje de ijsbergsla, dan de hamburger en top af met tomaat en ui.

Wie wil kan mayonaise of ketchup toevoegen.

KPK

18 februari 2018

bottom of page