top of page

Hachis Parmentier

Over het recept

Heerlijke complete ovenschotel!

Porties:

4 personen

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

1 uur

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 kg aardappels
  • 500 gr rundgehakt
  • 500 gr hele snijbonen, of spercie bonen, of broccoli
  • 3 bosuitjes
  • 10 stengels peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • naar smaak wat pul biber of sambal naar smaak
  • 200 gr geraspte (jong) belegen kaas
  • wat nootmuskaat
  • wat paneermeel
  • wat bakolijfolie

Mis en Place

  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gaar in een pan water met wat zout. 

  • Was de snijbonen, haal de puntjes er vanaf en snijd ze diagonaal in stukken van 2 cm en kook deze in pan met water en wat zout in 5 min beetgaar. 

  • Snijd ondertussen de bosui en de peterselie. 

  • Maak de knoflook schoon en rasp de knoflook daarna.

Bereiding

Doe wat bakolijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul.

Voeg er naar smaak zout en peper en evt pul biber, die laatste voor wat pit, aan toe.

 

Doe er de bosui en de peterselie en de geraspte knoflook bij.
Doe de inhoud van het blikje tomatenpuree erbij en roer door.
Laat zo’n 2 minuten ff meebakken en zet de pan uit.


Giet de bonen af en laat uitstomen.
Giet ook de aardappels af en laat ze stomen.

Verwarm gelijktijdig wat melk op.


Maak van de aardappels en warme melk een puree en voeg er wat nootmuskaat en 50 gram geraspte kaas aan toe en roer door totdat het een mooie homogene puree is.


Verwarm de oven voor op 180 gr.

Pak een ovenschaal en doe de de gehakt erin.


Als tweede laag gaan de bonen erin en de derde laag is de afdeklaag met de puree.
Verdeel alles goed en verdeel de puree niet al te glad uit.

Beetje robuuste laag is mooi.


Strooi wat paneermeel over de puree en als laatste de geraspte kaas.
Zet de ovenschaal zo’n 15 minuten in de oven.

Dit recept is ook prima van te voren te maken, zodat je het zo uit de koelkast kunt pakken.
Dan zet je de schaal zo’n 40 minuten in de voorverwarmde oven.


Klaar is de heerlijke complete ovenschotel!k.

KPJ

18 maart 2018

bottom of page