top of page

Gooische Hap

Over het recept

We hebben dit recept van Julius Jaspers en hij heeft het Gooische Hap genoemd. Super lekkere amuse. Julius maakt het met verse tonijn en dat is erg lekker. Wij hebben het gemaakt met stukje licht (zelf) gerookte zalm en later met een kleine gebakken coquilles en vonden dat ook erg lekker.


print.png

Porties:

4 personen

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

Amuse

V, v, v of v

Vis

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • Rijstcrackers en Nuri

  • Chuka wakame wakame-salade

  • Verse tonijn, gerookte zalm of coquilles (kleine)

  • Wasabi

  • Mayonaise, liefst de Japanse kewpie

  • Furikake (pittige wasabi kruidenmix)
    wij hebben Rijstmix Furikake Kameya Wasabi
    of als je dat echt niet kan vinden licht geroosterde sesamzaadjes

Mis en Place

  • Laat de chuka wakame ontdooien en uitlekken.

  • Meng wasabi met (Kwepie) mayonaise 1:10, zet even weg om de smaak te laten doortrekken.

  • Proef de wasabi mayonaise! en pas eventueel aan naar je smaak (mag van ons echt wel de pittigheid van wasabi hebben).

  • Doe de wasabi mayonaise in een spuitzak / -fles.

Zet weg tot gebruik

  • Als je geen Furikake hebt:
    Rooster sezamzaadjes voorzichtig, laats ze niet verbranden!

Bereiding

Als je coquilles gebruikt;

  • Dep ze droog.

  • Heb je geen kleine coquilles vinden snijd ze in tweeën.

  • Met een beetje bloem bestrooien.

  • Bak kort op midden hoog vuur (in 3 tot 4 min totaal voor beide zijde)

Als je tonijn gebruikt:

  • Snijd de tonijn, zalm of coquilles in sashimi-achtige stukjes/plakjes en passen op een Nori chip.

  • Beleg à la minute de toastjes met chuka wakame,

  • Leg daarop een stukje tonijn, zalm of coquille

  • Maak wat streepjes met de wasabi mayo en bestrooi met furikake.

Dan een fraai op een mooi bord of plank opmaken en uitserveren.

KPK

4 januari 2023

bottom of page