top of page
Gesmoorde uien met room en oude kaas (ovengerecht)
Over het recept
Verassend ovengerecht waarop je goed kan variëren.
DALL·E 2024-12-13 17.28.58 - A square logo featuring a prince in a royal pose, holding a kitchen whisk and a spatula, styled in a minimalist and modern design. The colors used are.webp
DALL·E 2024-12-13 17.28.58 - A square logo featuring a prince in a royal pose, holding a kitchen whisk and a spatula, styled in a minimalist and modern design. The colors used are.webp
1/1
Porties:
4 personen
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
10 min
Totale bereiding:
60 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 8 grote uien
- 250 ml zure room
- 200 ml slagroom
- 1 tl zout
- Ruim nootmuskaat
- 75 gr oude kaas (geraspt)
Mis en Place
Schil de uien en kook ze 25 minuten in ruim water met zout.
Schep met een schuimspaan uit de pan en laat even uitlekken.
Bereiding
Halveer ze en leg te voorzichtig met de snijkant naar beneden in een ovenschaal.
Roer de zure room los met slagroom, zout en nootmuskaat en giet over de uien.
Zet nog 30 minuten in een oven van 200 graden tot de uien zacht, romig en zoet zijn.
Strooi de kaas erover en laat (nog even in de oven) smelten.
KPK
21 maart 2018
bottom of page