Geroosterde paprika en ui, gepofte knoflook
Over het recept
Geroosterde paprika’s, ui en gepofte knoflook kun je verwerken in pasta-, rijst- en couscoussalade en paprikasoep. Het is ook erg lekker op een broodje (geiten-)kaas.
Porties:
-
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
30 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 4 paprika’s
- 2 uien
- 6 teentjes knoflook
Mis en Place
Halveer de paprika’s.
Snij de uien in dikke ringen.
Laat de knoflook in de schil
Bereiding
Zet de oven met bovenwarmte of gril aan op 220 gr.
Schuif de bakplaat hoog in de oven en laat een minuut of 30 roosteren (duur is afhankelijk van je oven).
Zodra de paprika’s zwart geblakerd zijn mogen ze de oven uit en doe je ze in een plastic zak.
Bind de zak dicht.
Na een kwartier kun je heel makkelijk het velletje van de paprika’s afhalen.
Snij in repen of stukken.
Knoflook ontvellen.
Beleg Turks brood met kaas, geroosterde paprika’s, uien en knoflook.
KPK
21 maart 2018