Geroosterde aardappelschilletjes
Over het recept
Smaakt lekker met een (Bok-)biertje!
Nadat we gesmuld hadden van de knapperige schil van de gevulde gepofte aardappel kwam ik op een mooie donderdagavond op het idee om de schillen van de aardappels, die ik gebruikte voor de zuurkoolstamppot, te kruiden en roosteren in de oven. Ik gebruikte dezelfde specerijenmix als voor geroosterde kikkererwten.
Het was een succes!
Porties:
Tja hoeveel....
Regio:
Europa
Keuken:
-
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
30 min
Gang/gerecht:
Snack & borrel
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- aardappelschilletjes
- paar druppels olie
- Specerijnmix:
Gerookte paprikapoeder
Cayennepeper
Djinten (beetje)
Knoflookpoeder
Uienpoeder
Zwarte peper
Flink wat zout
Mis en Place
Verzamel de schilletjes van de aardappers die je hebt geschilt.
Schilletjes goed spoelen met water.
Droog deppen met keukenpapier of theedoek.
Bereiding
Uitspreiden op bakplaat (met bakpapier er onder).
Bedruppelen met (olijf-)olie en met je handen goed mengen zodat er overal een filmpje olie op komt.
Daarna de specerijnmix er over strooien.
Bak de schilletjes in een oven van 180 graden tussen de 20-30 min knapperig.
De dikkere schilletjes bevatten nog wat vocht, niet bewaren maar direct oppeuzelen.
Smaakt lekker met een (Bok-)biertje!
KPK
20 oktober 2018