top of page

Geroosterde aardappelschilletjes

Over het recept

Smaakt lekker met een (Bok-)biertje!

 

Nadat we gesmuld hadden van de knapperige schil van de gevulde gepofte aardappel kwam ik op een mooie donderdagavond op het idee om de schillen van de aardappels, die ik gebruikte voor de zuurkoolstamppot, te kruiden en roosteren in de oven. Ik gebruikte dezelfde specerijenmix als voor geroosterde kikkererwten.

Het was een succes!

Porties:

Tja hoeveel....

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

Snack & borrel

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • aardappelschilletjes
  • paar druppels olie
  • Specerijnmix:
    Gerookte paprikapoeder
    Cayennepeper
    Djinten (beetje)
    Knoflookpoeder
    Uienpoeder
    Zwarte peper
    Flink wat zout

Mis en Place

  • Verzamel de schilletjes van de aardappers die je hebt geschilt.

  • Schilletjes goed spoelen met water. 

  • Droog deppen met keukenpapier of theedoek.

Bereiding

Uitspreiden op bakplaat (met bakpapier er onder).

Bedruppelen met (olijf-)olie en met je handen goed mengen zodat er overal een filmpje olie op komt.


Daarna de specerijnmix er over strooien.

Bak de schilletjes in een oven van 180 graden tussen de 20-30 min knapperig.

De dikkere schilletjes bevatten nog wat vocht, niet bewaren maar direct oppeuzelen.


Smaakt lekker met een (Bok-)biertje!

KPK

20 oktober 2018

bottom of page