top of page

Gemberkoekjes

Over het recept

Een heerlijk licht pittig koekje dat knapperig is en licht chewy aan de binnenkant.

Porties:

14 flinke koeken

Regio:

Europa

Keuken:

Duits

Werktijd:

15 minuten

Totale bereiding:

1,5 uur

Gang/gerecht:

Bakwerk

V, v, v of v

-

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

250 gram zelfrijzend bakmeel (of 242 gram bloem en 8 gram bakpoeder)

100 gram donkere basterdsuiker

2 gram zout

5 cm verse gember geschild en geraspt

100 gram ongezouten roomboter (koud) in blokjes

14 bolletjes stemgember in stukjes gesneden

4 el gembersiroop uit de pot stemgember

 

kom

bakplaat

1 vel bakpapier

plastic folie

een rooster

Mis en Place

Verkreukel het vel bakpier en spreid over de bakplaat.

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar met je handen.

Maak er een rol van 8 cm doorsnee van.

Verpak dit in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.

 

Verwarm de oven voor op 175 gr.

 

Haal de rol koekjesdeeg uit de koelkast en snijd er 15 plakken van.

Ik maak altijd een iets groter koekje...heerlijk!

Wil je kleinere koekjes maak je de doorsnee van de rol wat kleiner ...5, 6 of 7 cm doorsnee.

Leg de plakken deeg op de bakplaat met bakpapier en bak deze in zo'n 12-15 minuten lekker bruin.

Haal uit de oven en schep ze op een rooster om af te koelen.

 

Klaar is je heerlijke krokant wat chewy koek(je)

 

 

 

KPJ

HD

27 januari 2025

bottom of page