top of page

Geitencurry

Over het recept

Deze geitencurry heeft een romige, kruidige wat pittige smaak met een vleugje frisheid van de citroen.

Porties:

4 personen

Regio:

Azië

Keuken:

Indiaans

Werktijd:

30 minuten

Totale bereiding:

4 uur

Gang/gerecht:

Dinner

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

Green Egg

Seizoen:

-

Complexiteit:

Gemiddeld

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 kg geitenvlees met bot
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 wortel van 100 gram in blokjes gesneden
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 500 ml kokoscreme (merk Kara te koop bij de Toko)
  • 250 ml gekookt water
  • 2 lams- of rund bouillonblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 1/2 thl komijnpoeder
  • 1 1/2 thl korianderpoeder
  • 1 1/2 thl kurkuma
  • 2 thl chilipoeder of -vlokken
  • 1/2 thl kaneel
  • 2 el citroensap
  • 2 el olie (arachide, zonnebloem, olijf)
  • zout en peper
  • 1/2 bosje koriander (steeltjes en blad los van elkaar klein snijden)

 

Optioneel 200 gr fijn gesneden spitskool

 

Andere benodigdheden:

Gietijzeren pan of andere grote braadpan met deksel

Mis en Place

Zet de kamado aan en warm deze op tot 130 graden met plate setter erin en rvs rooster.

Of zet de oven aan en verwarm voor op 130 graden.

Bereiding

Verhit de olie in de pan en laat goed heet worden.

  • Braad hierin de stukken geitenvlees rondom bruin.
  • Haal het vlees uit de pan en zet opzij..


  • Fruit in dezelfde pan de ui, knoflook, paprikastukjes en wortelblokjes en de specerijen aan tot ze zacht zijn.
  • Voeg tomatenpuree, de tomatenblokjes de koriandersteeltjes en het citroensap toe en bak kort mee.
  • Voeg ook het gekookte water, de bouillonblokjes en de kokoscreme toe en roer goed door.
  • Doe het vlees erbij en breng aan de kook.
  • Zet de pan met deksel erop op het rooster in de kamado of in de oven.

 

Roer ieder half uur ff snel door.

 

  • Na 2,5 uur de deksel eraf om wat vocht te laten verdampen zodat de saus wat meer indikt.
  • Dan 1 uur zonder deksel

 

..... en die ook ieder half uur even doorroeren.

 

  • Na 3,5 uur is de verrukkelijke smaakvolle geitencurry gaar.
  • Optioneel: ik voeg zelf nu 200 gram fijn gesneden spitskool toe en roer goed door.
  • Laat afkoelen en verwijder de botten uit de curry.


Bij opdienen de gesneden verse koriander erover uitstrooien.


Wij eten deze curry graag met even in de koekenpan opgewarme wraps of Libanees brood in stukjes van ong 8x8 cm.


Met de stukjes wrap schep je de curry op en steek je in je mond. Lik je bord op het eind af dan heb je geen bestek nodig.


Met gekookte rijst is het trouwens ook erg lekker.

 

KPH

2 februari 2025

bottom of page