top of page

Gehaktbrood

Over het recept

Dit heerlijke gehaktbrood smaakt warm en koud erg lekker op een broodje/ stokbroodje/ turksbroodje eventueel met wat extra sambal tomaat erop en een blaadje sla eronder.

Porties:

6 personen

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

1,5 uur

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 kg rundergehakt
  • 2 grote uien
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 2,5 el complete seasoning (merk Badia te koop in Toko)
  • 1 el uienpoeder (Badia)
  • 1 el knoflookpoeder (Badia)
  • 1 el sambal tomaat
  • bosje koriander
  • 2 eieren
  • 100 gr paneermeel

Mis en Place

  • Maak de uien schoon en snipper ze in kleine stukjes.
  • Was de paprika's en snijd deze ook in kleine stukjes.
  • Doe het gehakt in een ruime schaal en voeg de uiensnippers en paprikastukjes toe, de eieren zonder schil, de complete seasoning, uienpoeder, knoflookpoeder, sambal tomaat en paneermeel bij en kneed alles goed door.

Bereiding

Pak de bakplaat en leg er een vel bakpapier op.

Verwarm de oven voor op 175 gr.

 

Maak van het gehakt een stevig broodmodel en leg het op de bakplaat.

Dek het gehaktbrood goed af met aluminiumfolie, strak er omheen en schuif de bakplaat in de oven voor

30 minuten.

Haal de folie er na 30 minuten af en bak het gehaktbrood in 25 minuten lekker bruin.


Dit heerlijke gehaktbrood smaakt warm en koud erg lekker op een broodje/ stokbroodje/ turksbroodje eventueel met wat extra sambal tomaat erop en een blaadje sla eronder.

 

Smakelijk!

KPJ

1 maart 2018

bottom of page