Fudgey Brownies
Over het recept
Deze fudgey brownies zijn niet alleen een klassieker, maar ook een eerbetoon aan het eerste recept dat ik ooit downloadde van een bulletin board in de jaren '90! Dertig jaar later genieten we nog steeds van deze heerlijke traktatie, die met liefde is doorgegeven
Porties:
30 stuks
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
20 min
Totale bereiding:
1 uur
Gang/gerecht:
Bakwerk
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 300 gr bittere chocolade
- 250 gr boter
- 5 eieren
- 500 gr suiker
- 15 ml vanille extract of 3 zakjes vanillesuiker
- 150 gr bloem
- 250 gr walnoten
Mis en Place
Geen bijzondere handelingen
Bereiding
Verwarm de oven op 200 gr.
Smelt de chocolade ‘au bain Marie’.
Kluts de eieren de suiker en de vanille in een zeker 10 minuten op hoogvermogen tot er een homogene massa ontstaat.
Gooi massa in een mengkom en doe er chocolade en bloem bij. Mix het met een handmixer tot soepele egale massa. Voeg als laatste de walnoten toe.
Wij doen de massa in bakpapier in een glazen (lasagne schaal)
Bak in de oven ongeveer 45 minuten.
Brownies zijn gaar als er geen beslag meer op de (brei)naald blijft zitten.
Laat afkoelen en snijd in stukken.
(Snijden gaat nog beter als je het na afkoelen uurtje in de koelkast hebt gezet).
KPK
9 februari 2018