top of page

Frisse citroenbavarois

Over het recept

Geniet van de lichte en frisse smaak van deze romige citroenbavarois. Een perfecte afsluiter voor elke maaltijd

print.png

Porties:

4 personen

Regio:

Europa

Keuken:

Frans

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

2,5 uur

Gang/gerecht:

Nagerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 grote citroen
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 300 gr kwark
  • 200 ml koude houdbare slagroom

Mis en Place

Laat de blaadjes gelatine weken in een bakje met koud water.

Boen de citroen goed schoon.

Schaaf met fijne schaaf de gele schil van een halve citroen af.

 

Pers de citroen uit en verwarm het sap met de citroenschil, de suiker en de vanillesuiker op in een pannetje.

Als de suiker opgelost is, haal je de pan van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.

 

Roer het mengsel goed door zodat de gelatineblaadjes opgelost zijn en laat wat afkoelen.

Bereiding

Klop de de slagroom stijf met een handmixer met gardes.

Doe de kwark in een mengkom en voeg de afgekoelde citroensap toe.
Meng dit goed door elkaar, net zo lang totdat het een glad homogeen mengsel is.

Spatel voorzichtig de stijfgeklopte slagroom erdoor. Doe dit zo luchtig mogelijk.

 

Verdeel de bavarois in 4 schaaltjes of 1 grotere schaal en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

KPJ

20 maart 2018

bottom of page