Frisse citroenbavarois
Over het recept
Geniet van de lichte en frisse smaak van deze romige citroenbavarois. Een perfecte afsluiter voor elke maaltijd
Porties:
4 personen
Regio:
Europa
Keuken:
Frans
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
2,5 uur
Gang/gerecht:
Nagerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 grote citroen
- 50 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 blaadjes gelatine
- 300 gr kwark
- 200 ml koude houdbare slagroom
Mis en Place
Laat de blaadjes gelatine weken in een bakje met koud water.
Boen de citroen goed schoon.
Schaaf met fijne schaaf de gele schil van een halve citroen af.
Pers de citroen uit en verwarm het sap met de citroenschil, de suiker en de vanillesuiker op in een pannetje.
Als de suiker opgelost is, haal je de pan van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
Roer het mengsel goed door zodat de gelatineblaadjes opgelost zijn en laat wat afkoelen.
Bereiding
Klop de de slagroom stijf met een handmixer met gardes.
Doe de kwark in een mengkom en voeg de afgekoelde citroensap toe.
Meng dit goed door elkaar, net zo lang totdat het een glad homogeen mengsel is.
Spatel voorzichtig de stijfgeklopte slagroom erdoor. Doe dit zo luchtig mogelijk.
Verdeel de bavarois in 4 schaaltjes of 1 grotere schaal en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
KPJ
20 maart 2018