top of page

Eiersalade

Over het recept

Na een late snackcraving maakten mijn zoon en ik in slechts 12 minuten een heerlijke eiersalade, perfect om te genieten met vers geroosterde witte boterhammen. Een eenvoudige, maar onweerstaanbare traktatie voor elk moment van de dag.

print.png

Porties:

4 personen

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

6 min

Totale bereiding:

12 min

Gang/gerecht:

Snack & borrel

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 6 eieren
  • 3 el mayonaise
  • naar smaak peper en zout
  • 1 el peterselie (optioneel)
  • 1 el mosterd (optioneel)
  • sap van halve limoen/citroen

Mis en Place

Geen

Bereiding

Kook de eieren hard.

Tijdens het koken van de eieren kan je de peterselie snipperen (maar kan ook goed zonder) en de boterhammen roosteren.

Laat de eieren afkoelen in koud water.

Als je de eieren kan vastpakken pel je ze.

Snijd de eieren in 2 delen en doe het eigeel in een bak, hou het eiwit apart.

Maak met een vork het eigeel los.

Meng er de mayonaise doorheen.

Voeg de peterselie, de mosterd toe als je wilt en ook de peper en zout naar smaak.

Meng het geheel goed.

Snijd het eiwit in kleine stukjes en voeg toe en roer de massa totdat het een gelijkmatige geheel wordt. Mik er ergens tussendoor wat citroensap bij, en klaar.

Geroosterde boterham, toastje of plakjes stokbrood en je warmen vers gemaakte eiersalade, een lekkere snack of bij "de borrel".

KPK

28 juni 2018

bottom of page