top of page

Dubai-reep

Over het recept

De Dubai chocoladereep is sinds 2021 een populaire lekkernij die zijn oorsprong vindt in Dubai.

Deze reep combineert een knapperige vulling van kadayif en een romige pistache met een omhulsel van rijke chocolade.

Het unieke samenspel van texturen en smaken heeft de reep wereldwijd populair gemaakt.

Porties:

12-16

Regio:

Midden-Oosten

Keuken:

-

Werktijd:

30 minuten

Totale bereiding:

2,5 uur

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

-

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Gemiddeld

Ingrediënten en benodigdheden

400 gram chocolade naar keuze melk, puur of wit

100 gram kadayif (te koop bij de Islamitische winkel)

25 gram roomboter

200 gram pistachecreme (te koop bij Islamitische winkel of AH)

50 gram tahin

70 gram gehakte pistache noten

 

2 plastic bakjes (waar de chinees zn gerechten in meegeeft)

keuken thermometer

bakje waar je de vulling in maakt

koekenpan

magnetron bestendig bakje

 

Ik gebruik de couverture chocolade die ik uit Duitsland meebreng.

Deze chocolade is wat romiger en wordt gebruikt door banketbakkers en verwerkt erg fijn.

.

.

Mis en Place

Je kunt gelijk door naar de bereiding van het recept!

Bereiding

Doe 200 gr (de helft) gehakte chocolade in magnetron bestendig bakje in magnetron.

Verwarm de chocolade 2 minuten op ongeveer 320 watt en roer door.

Doe dit totdat de chocolade rond de 31 gr is.


Verdeel de warme chocolade over de 2 bakjes en draai deze rond zodat er een 3 cm hoge stevige chocoladerand ontstaat.

Zet de bakjes in de koelkast.


Bak de kadayif in de 25 gr roomboter bruin en krokant en doe over in het bakje waar je de vulling in maakt en laat afkoelen.

Zodra deze afgekoeld is, doe je er de pistachecreme, tahin en 35 gram gehakte pistachenoten bij en roer goed door.


Haal de bakjes met chocolade uit de koelkast en verdeel de vulling zo dat er rondom wat ruimte blijft zodat de bovenste laag chocolade de vulling aan de zijkant ook afsluit.

Verdeel de rest van de gehakte pistachenoten over de reep chocolade.

Doe de dekstel op het bakje en zet 2 uur in de koelkast om uit te harden.

 

Haal de bakjes uit de koelkast en maak de buitenzijdes van het bakje los door het bakje rondom te bewegen en druk met je vingers de bodem omhoog. 


Daar istie ...je geduld wordt rijkelijk beloond!

Snijd de reep in hapklare stukjes en proef de krokante romige rijke Dubai chocoladereep.

KPJ

HD

22 januari 2025

bottom of page