top of page

Citroencake met glazuur

Over het recept

Kwartiertje werk dan 5 kwartier wachten, het geduld zal worden beloond!

print.png

Porties:

1 cake/tulbad

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

1 uur + 15 min

Gang/gerecht:

Bakwerk

V, v, v of v

-

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

Cake:

  • 200 gr bloem
  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter
  • 4 eieren
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Citroenschilrasp of citroenessence
  • naar smaak zout

 

Glazuur:

  • 250 gr poedersuiker
  • 3 el citroensap
  • Citroenschilrasp of citroenessence

Mis en Place

Zoek een cake- of tulbandvorm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de cakevorm in met boter.
  • Mix suiker en boter in een kom tot egaal mengsel, voeg één voor één de eieren en de citroenschilrasp of citroenessence toe.
  • Daarna de bloem, bakpoeder en zout.

  • Doe dit mengsel in de cakevorm en bak in 60 minuten gaar.
  • Haal de cake uit de bakvorm en laat afkoelen.

 

  • Roer poedersuiker met citroenschilrasp en citroensap door elkaar.
  • Voeg het vocht beetje bij beetje toe (het glazuur mag een beetje taai blijven, anders loopt het van je cake).
  • Giet de glazuur over de cake.

KPK

21 maart 2018

bottom of page