top of page
Citroencake met glazuur
Over het recept
Kwartiertje werk dan 5 kwartier wachten, het geduld zal worden beloond!
Citroencake met glazuur 01.jpg
Citroencake met glazuur 02.jpg
Citroencake met glazuur 04.jpg
Citroencake met glazuur 01.jpg
1/4
Porties:
1 cake/tulbad
Regio:
Europa
Keuken:
-
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
1 uur + 15 min
Gang/gerecht:
Bakwerk
V, v, v of v
-
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
Cake:
- 200 gr bloem
- 200 gr suiker
- 200 gr boter
- 4 eieren
- 1,5 tl bakpoeder
- Citroenschilrasp of citroenessence
- naar smaak zout
Glazuur:
- 250 gr poedersuiker
- 3 el citroensap
- Citroenschilrasp of citroenessence
Mis en Place
Zoek een cake- of tulbandvorm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de cakevorm in met boter.
- Mix suiker en boter in een kom tot egaal mengsel, voeg één voor één de eieren en de citroenschilrasp of citroenessence toe.
- Daarna de bloem, bakpoeder en zout.
- Doe dit mengsel in de cakevorm en bak in 60 minuten gaar.
- Haal de cake uit de bakvorm en laat afkoelen.
- Roer poedersuiker met citroenschilrasp en citroensap door elkaar.
- Voeg het vocht beetje bij beetje toe (het glazuur mag een beetje taai blijven, anders loopt het van je cake).
- Giet de glazuur over de cake.
KPK
21 maart 2018
bottom of page