Chocolate chip cookies
Over het recept
Lekkerder krijge je ze niet, zeer verslavend!
Porties:
30 coockies
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
30 min
Gang/gerecht:
Bakwerk
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 300 gr bloem
- 250 gr boter
- 200 gr witte basterd suiker
- 125 gr chocolate chips
- 1 zakjes bakpoeder
- 2 zakjes vanille suiker
- snufje zout
Mis en Place
Geen bezindere handeling als voorbereiding
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Mik de boter, bloem, bastaard suiker, bakpoeder en vanille suiker in een mengkom en kneed met de hand. Als het een bal begint te worden doe dan de chocolate drips erbij.
Kneed door tot het een mooie bal is, deel in 2 of 3 delen.
Rol elk deel on een 2 cm dikke rol.
Snijd de rol in plakken van 1 cm en leg de plakken op de bakplaat (eventueel op bakpapier).
Doe de plaat in de oven en wacht 12 tot 16 min to ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen op de plaat.
....herhaal dit met de andere rollen.
Note 1:
Dit recept is gebaseerd op 1 pak boter van 250 gr maar dat zijn wel veel koekjes!
Wij maken dit recept en verpakken 1 of 2 rollen in plastic keukenfolie en bewaren het dan in de vriezer.
Is de hoeveelheid cookies te veel, kun je ook alle ingrediënten in tweeën delen, dan henb je de helft aan cookies.
Note 2:
Voor chocolate chips gebruiken wij pure chocolate van Callebaut #C811, niet overal te krijgen.
Wij kopen het bij de groothandel.
Kun je daar niet aankomen, dan kun je ook een chocolade reep in blokjes snijden/hakken.
Note 3:
Je kan natuurlijk de pure chocolade vervangen door welke chocolade dan ook, maar pure chocolade is volgens ons echt het lekkerste. Wij weten ook niet hoe bijvoorbeeld witte (die normaal al wat zachter is) zich zal gedragen in de oven (en als je het hebt geprobeerd laat ons het resultaat a.u.b. weten).
KPK
17 februari 2018