top of page

Chocoladetaart, de Franse

Over het recept

Wij gaan graag op wintersportvakantie naar Frankrijk. De voordelen: zo vanuit je appartement de piste op, vaak goed weer, brede pistes en heerlijk eten. Als het even kan nemen wij als desert een stukje citroen- of chocoladetaart.

Porties:

12 personen

Regio:

Europa

Keuken:

Frans

Werktijd:

20 min

Totale bereiding:

90 min

Gang/gerecht:

Bakwerk

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Gemiddeld

Ingrediënten en benodigdheden

Deeg:

  • 200 gr bloem
  • 133 gr boter
  • 66 gr fijne suiker
  • Snuf zout
  • Rasp van 1 citroen (optioneel)​

Chocoladevulling:

  • 450 gr pure chocolade
  • 3 dl slagroom
  • 4 eidooiers
  • 50 gr zachte roomboter
  • 1 vanillestokje (optioneel)

Ook nodig een Springvorm 27cm of ovenschaal.

Mis en Place

Er is niets bijzonders dat je van tevoren hoeft voor te bereiden.

Bereiding

De bodem:

  • Meng in een kom de bloem, boter, suiker, zout en de zest snel door elkaar.

  • Beboter het bakblik en bekleed het bakblik met het deeg.

  • Prik de bodem en de rand in met een vork.

  • Dek het deeg af en zet het voor ongeveer een uur in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor tot 180 c.

  • Bak de bodem 20 minuten blind. (Keukenpapier er op en steunvulling (zoek maar ff op internet)).


De chocoladevulling:

  • snijd het vanillestokje overlangs doormidden doe het met de chocolade en de room in een pan.

  • Zet de pan op laag vuur, laat de chocolade smelten en roer tot het een gladde pure is.

  • Haal het vanillestokje eruit.

  • Klop van het vuur af de eidooiers door de chocolade, gevolgd door de in blokjes gesneden boter.

  • Giet de chocoladecreme in de taartbodem en laat hem tot kamertemperatuur afkoelen.

KPK

20 oktober 2018

bottom of page