Chocoladetaart, de Franse
Over het recept
Wij gaan graag op wintersportvakantie naar Frankrijk. De voordelen: zo vanuit je appartement de piste op, vaak goed weer, brede pistes en heerlijk eten. Als het even kan nemen wij als desert een stukje citroen- of chocoladetaart.
Porties:
12 personen
Regio:
Europa
Keuken:
Frans
Werktijd:
20 min
Totale bereiding:
90 min
Gang/gerecht:
Bakwerk
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Gemiddeld
Ingrediënten en benodigdheden
Deeg:
- 200 gr bloem
- 133 gr boter
- 66 gr fijne suiker
- Snuf zout
- Rasp van 1 citroen (optioneel)
Chocoladevulling:
- 450 gr pure chocolade
- 3 dl slagroom
- 4 eidooiers
- 50 gr zachte roomboter
- 1 vanillestokje (optioneel)
Ook nodig een Springvorm 27cm of ovenschaal.
Mis en Place
Er is niets bijzonders dat je van tevoren hoeft voor te bereiden.
Bereiding
De bodem:
Meng in een kom de bloem, boter, suiker, zout en de zest snel door elkaar.
Beboter het bakblik en bekleed het bakblik met het deeg.
Prik de bodem en de rand in met een vork.
Dek het deeg af en zet het voor ongeveer een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 180 c.
Bak de bodem 20 minuten blind. (Keukenpapier er op en steunvulling (zoek maar ff op internet)).
De chocoladevulling:
snijd het vanillestokje overlangs doormidden doe het met de chocolade en de room in een pan.
Zet de pan op laag vuur, laat de chocolade smelten en roer tot het een gladde pure is.
Haal het vanillestokje eruit.
Klop van het vuur af de eidooiers door de chocolade, gevolgd door de in blokjes gesneden boter.
Giet de chocoladecreme in de taartbodem en laat hem tot kamertemperatuur afkoelen.
KPK
20 oktober 2018