Chocoladeschotsen
Over het recept
Deze chocoladeschotsen zijn een waar genot voor de chocoladeliefhebber, met een perfecte mix van pure en melkchocolade! Verspreid de chocolade, voeg je favoriete smaken toe, laat het afkoelen en breek het in heerlijke stukken voor een onweerstaanbare traktatie.
Porties:
veel!
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
45 min
Totale bereiding:
60 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 400 gr extra pure chocolade
- 200 gr gewone pure chocolade
- 2 repen witte chocolade met kokos
- 2 repen butterscotch chocolade
- 2 repen cappuccino chocolade
- 2 tl versgemalen koffie
- 50 gr vers geroosterde hazelnoten
- wat grof zout
Mis en Place
Ander benodigdheden; veel pannen en bakjes.
Bereiding
Wij houden van pure chocolade, melk is natuurlijk ook lekker. Het is de bedoeling dat je diverse smaken in een chocoladeschotsen krijgt, dit betekent dat je de chocolade uitspreidt op een plaat, laat afkoelen en dat in stukken hakt.
Verwarm de extra pure chocolade ‘au bain marie’ en giet dit op de plaat (keukenpapiertje eronder is wel zo handig) verwarm op dezelfde manier de witte chocolade en giet dit er naast (zie foto’s).
Bij de gesmolten cappuccino smaak heb ik extra versgemalen koffie toegevoegd, dit geeft een heerlijk pittige boost.
Aan de gewone pure chocolade voeg je de geroosterde hazelnoten toe, wij hebben ze in de chocolade geduwd. Op de Butterscotch smaak kun je grof zeezout strooien. Heel verrassend!
Alles goed af laten koelen en in stukken hakken.
En dan maar hopen dat er veel kleine stukjes afbreken die je lekker kunt opsnoepen.
KPK
17 februari 2018