top of page

Broodje biefstuk met rucola en truffelmayonaise

Over het recept

Lekker broodje vlees voor lunch of pick-nick!

Porties:

1 broodje

Regio:

Europa

Keuken:

Hollands

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

15 min

Gang/gerecht:

Lunch

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 Turks broodje of kwart van Turks brood
  • 100 gr biefstuk
  • wat rucola- of ijsbergsla
  • truffel mayonaise
  • naar smaak peper en zout

Mis en Place

Niets bijzonders.

Bereiding

Verwarm een koekenpan op hoog vuur.

Draai het vuur laag en doe een klontje boter in de pan, zodra de boter is uitgeschuimd kun je de biefstuk (waarop je peper en zout hebt gedaan) toevoegen.

Bak de biefstuk bruin (bedruip hem met de roomboter).

Neem de biefstuk uit de pan en laat hem een minuut of 7 rusten.

Besmeer de boven- en onderkant van het broodje met truffelmayonaise.

Snij de biefstuk in plakjes, beleg het broodje ermee en top af met wat rucola.

KPK

22 maart 2018

bottom of page