Broccoli-soep
Over het recept
Lekker, gezonde en simpel te maken. Lekker met een tosti!
Porties:
6 personen
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
10 min
Totale bereiding:
30 min
Gang/gerecht:
Soep
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 2 of 3 struiken broccoli (ongeveer 500 gr)
- 2 uitjes
- 3 teentjes knoflook
- blokjes bullion (1 per halve liter water)
- 200 gr/rol geitenkaas of 200ml room
- wat olijfolie
Mis en Place
Follow the flow.
Bereiding
Snipper de ui en knoflook.
Doe een flinke scheut olie in de soeppan zet op hoog vuur.
Als de olie heet is zet het vuur laag en doe de uien en knoflook erin, roer door en laat zachtjes fruiten.
Snijd de roosjes van de broccoli, verwijden de onderkant van de stronk/stam en snijd in kleine stukjes.
Nu de uitjes en knoflook lekker fruitig zijn gooi de broccoli in de pan, zet vuur hoog en laat even meebakken. Paar minuten, max 5 min.
Doe er zoveel water in dat de broccoli net onderwater staat, meestal iets meer dan een liter.
Doe er per halve liter een blokje bullion (kip, rund, groente .. maakt niet uit) bij.
Doe de geitenkaas, in stukjes gescheurd of gesneden, erbij.
Laat ongeveer 15 tot 20 minuten koken.
Pak je staafmixer en pureer alles tot een glade massa.
Serveren kan met een wolkje room of creme fraîche.
KPK
20 oktober 2018