top of page

Broccoli-quiche

Over het recept

Geniet van een heerlijke broccoli-quiche, vol smaak en perfect als lunch of lichte maaltijd. Ook lekker met een frisse salade erbij!

Porties:

4 personen

Regio:

Europa

Keuken:

Frans

Werktijd:

20 min

Totale bereiding:

80 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 2 stronken broccoli
  • 7 plakjes (roomboter)bladerdeeg
  • 400 ml room
  • 3 eieren
  • 200 gr blokjes of plakjes spek
  • 350 gr geraspte (oude) kaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • peper

Mis en Place

Bak het spek op laag vuur tot het krokant is.

Snijd ondertussen de broccoli in kleine stukjes, gebruik zowel de bloemetjes als de stronk.

De schil van de stronk kan hard zijn, als dat zo is, schil hem dan.

Kook de broccoli in 2 minuten net niet gaar.

 

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

 

Meng in een grote maatbeker/kom de eieren met de nootmuskaat en peper.

Pers de knoflook er boven uit. Mix daarna de room er door.

Bereiding

Oven voorverwarmen op 190 gr.

 

Plaats de bladerdeegplakjes op het bakblik zoals in de foto aangegeven.

Verdeel de spek gelijkmatig over de bodem.

Leg de helft van de broccoli hierboven op.

Leg hier de helft van de kaas op.

Dan de andere helft van de broccoli en de andere helft van de kaas.

Giet het room/eimengsel hier over heen,

Bak de taart in een voorverwarmde oven in 1 uur gaar.

Tip 1: als het bladerdeeg nog niet krokant en bruin is, stop de taart nog 15 minuten zonder ring van het bakblik in de oven.

Tip 2: 1 ei doet 100 ml vocht stollen. Door de verhouding 3 eieren op 400 ml room ontstaat een smeuïge taart.

Tip 3: je kunt de room vervangen voor melk.

Lekker met een frisse salade!

KPK

18 februari 2018

bottom of page