top of page
Bossche bol
Over het recept
Heerlijke Bossche bollen succes verzekerd, kan (bijna) niet mis gaan!
Bosche bol 07.jpg
Bosche bol 01.jpg
Bosche bol 09.jpg
Bosche bol 07.jpg
1/8
Porties:
10 tot 12 stuks
Regio:
Europa
Keuken:
Hollands
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
60 min
Gang/gerecht:
Bakwerk
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Gemiddeld
Ingrediënten en benodigdheden
Soezenbeslag:
- 100 ml melk
- 100 ml water
- 100 gr bloem
- 100 gr roomboter
- 4 eieren
- Snuf zout
Glazuur:
- 100 gr chocola (puur/bitter)
- 100 gr boter
- 1/2 el water
Vulling:
- 400 ml slagroom
- 2 zakjes klopfix
- 40 gr (vanille) suiker
Mis en Place
Geen voorbereidingen, gewoon meteen aan de slag.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 gr.
- Breng in een pan melk, water, boter en zout aan de kook.
- Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 5 minuten.
- Haal de pan van het vuur en schep het beslag in een kom.
- Roer één voor één de eieren door.
- Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Spuit hierop grote porties beslag.
- Bak de soezen in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de soezen in de oven afkoelen.
Vulling:
- Klop de slagroom met de klopfix en (vanille) suiker stijf.
- Schep de slagroom in een spuitzak.
- Maar een gaatje aan de onderkant van de gebakken soezen en spuit de slagroom erin.
Glazuur:
Smelt de chocola met de boter en het water ‘au bain marie’.
2 manieren om verder te gaa,
1 - overgiet de bol met chocolade en gebruik een lepel.
2 - doop de soezen in het afgekoelde glazuur en laat ze uitharden op een koele plek.
KPK
22 maart 2018
bottom of page