top of page

Bossche bol

Over het recept

Heerlijke Bossche bollen succes verzekerd, kan (bijna) niet mis gaan!

Porties:

10 tot 12 stuks

Regio:

Europa

Keuken:

Hollands

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

60 min

Gang/gerecht:

Bakwerk

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Gemiddeld

Ingrediënten en benodigdheden

Soezenbeslag:

  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 100 gr bloem
  • 100 gr roomboter
  • 4 eieren
  • Snuf zout

Glazuur:

  • 100 gr chocola (puur/bitter)
  • 100 gr boter
  • 1/2 el water

Vulling:

  • 400 ml slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 40 gr (vanille) suiker

Mis en Place

Geen voorbereidingen, gewoon meteen aan de slag.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 gr.

  • Breng in een pan melk, water, boter en zout aan de kook.
  • Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 5 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en schep het beslag in een kom.
  • Roer één voor één de eieren door.
  • Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Spuit hierop grote porties beslag.
  • Bak de soezen in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de soezen in de oven afkoelen.

Vulling:

  • Klop de slagroom met de klopfix en (vanille) suiker stijf.
  • Schep de slagroom in een spuitzak.
  • Maar een gaatje aan de onderkant van de gebakken soezen en spuit de slagroom erin.

​Glazuur:

Smelt de chocola met de boter en het water ‘au bain marie’.

2 manieren om verder te gaa,

1 - overgiet de bol met chocolade en gebruik een lepel.

2 - doop de soezen in het afgekoelde glazuur en laat ze uitharden op een koele plek.

KPK

22 maart 2018

bottom of page