top of page
Borrelkip
Over het recept
Maak je borrel compleet met deze sappige en kruidige borrelkip – de ultieme snack voor elke gelegenheid!
Borrelkip 2.JPG
Borrelkip.jpg
Borrelkip 2.JPG
1/2
Porties:
6 man
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
2 uur
Gang/gerecht:
Snack & borrel
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 kg borrelkippenpootjes (de kleintjes, onderdeel van de vleugel)
- 2 el sambal oelek
- 3 el maggi
Mis en Place
Maak een marinade van maggi, sambal oelek en wat water.
Roer de kip door de marinade zodat overal marinade op de kip zit en laat 2 uurtjes in de koelkast staan.
Bereiding
Na 2 uur:
Zet de oven op 200 graden (grill aan, als je die hebt).
Leg de kip op een bakplaat.
Bak de pootjes in een half uurtje gaar en bruin.
Na een minuut of 20 de pootjes wel even omdraaien voor het beste resultaat.
KPK
20 februari 2018
bottom of page