top of page

Borrelkip

Over het recept

Maak je borrel compleet met deze sappige en kruidige borrelkip – de ultieme snack voor elke gelegenheid!

Porties:

6 man

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

2 uur

Gang/gerecht:

Snack & borrel

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 kg  borrelkippenpootjes (de kleintjes, onderdeel van de vleugel)
  • 2 el sambal oelek
  • 3 el maggi

Mis en Place

Maak een marinade van maggi, sambal oelek en wat water.

Roer de kip door de marinade zodat overal marinade op de kip zit en laat 2 uurtjes in de koelkast staan.

Bereiding

Na 2 uur:
Zet de oven op 200 graden (grill aan, als je die hebt).

Leg de kip op een bakplaat.

Bak de pootjes in een half uurtje gaar en bruin. 

 

Na een minuut of 20 de pootjes wel even omdraaien voor het beste resultaat.

KPK

20 februari 2018

bottom of page