top of page

Bonenburgers

Over het recept

We hebben dit recept van de het VPRO programma Koken met van Boven. Uiteraard hebben we het zelf gemaakt sambal toegevoegd voor wat meer pit, ook wat gerookte paprikapoeder en de feta vervangen voor een smeltbare kaas.

print.png

Porties:

4 stuks

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

40 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • Snipper de ui
  • Grof gesneden knoflook
  • Snijd de peteselie klein
  • klop het ei los
  • Als je blik bonen hebt laat ze goed uitlekken (en droog ze goed)

Mis en Place

  • Snipper de ui
  • Grof gesneden knoflook
  • Snijd de peteselie klein
  • klop het ei los
  • Als je blik bonen hebt laat ze goed uitlekken (en droog ze goed)

Bereiding

  • Bak de gesnipperde ui in wat olie.
  • Voeg na een minuut of 3 de knoflook toe.
  • Laat samen nog 3 minuten vakken, zet dan vuur uit en laat afkoelen.
  • Mik ongeveer driekwart van de bonen (300gr) in de keukenmachine en pureer tot glade massa.
  • Doe daarbij ui/knoflook, havermout, peterselie losgeklopte ei en de door jou gekozen kaas.
    Pulseer in de keukenmachine tot e.e.a. goed is gemixd.
  • Doe de laatste bonen erbij en meng door de massa.

  • Laat even staan, de havemout gaat vocht opnemen en daardoor kan de massa straks makkelijker tot een hamburger worden gevormd.

  • Verdeel in 4 porties en maak er hamburger paddies van.
  • Bak de bonenburgers in 3 min per kant gaat

Lekker bij een groente maaltijd of bij een salade, Wij aten ze op een broodje als hamburger;

  • Broodje open snijden, en even in de pan (die je net hebt gebruikt) grillen/ aanbakken.
  • Mayo en ketchup of ander zelf gemaakt sausje
  • Blaadje sla
  • 2 plakjes tomaat (met wat zout)

 

KPK

13 januari 2024

bottom of page