top of page
Banoffee pie
Over het recept
Lekkere bananentaart.
banoffee 01.jpg
banoffee 02.jpg
banoffee 05.jpg
banoffee 01.jpg
1/5
Porties:
8 tot 12 stukken
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
90 min
Gang/gerecht:
Bakwerk
V, v, v of v
-
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 300 gr volkoren of meergranen biscuit
- 120 gr roomboter
- 6 grote bananen
- 1 portie karamelsaus (zie hieronder)
- 400 ml slagroom
- 1,5 tl instant koffiepoeder
- 1 el suiker
Karamelsaus
- 1 blik gecondenseerde melk
- 70 gr bruine basterdsuiker
- 50 gr roomboter
Mis en Place
Geen speciale voorbereidingne nodig
Bereiding
Maak de Karamelsaus
- De gecondenseerde melk, suiker en boter al roerend in een steelpannetje verwarmen.
- Niet laten koken!!!.
- Na 10 minuten roeren is de massa wat dikker geworden en gereed.
Maak de bodem in springvorm 27 cm en maak af:
- Biscuit in keukenmachine verkruimelen.
- Smelt de boter in een pan haal van het vuur en roer de kruimels er gelijkmatig door.
- Druk dit mengsels op de boden en randen van een taartvorm en laat afkoelen.
- Bedek de bodem met de karamelsaus.Snij de bananen in stukjes van een centimeter of twee.
- Zet de stukjes banaan op de platte kant naast elkaar.
- Zet de taart weer koud.
Klop de slagroom met de suiker en de instant koffiepoeder tot deze zachte pieken vormt.
Schep de slagroom over de banaan.
Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
KPK
21 februari 2018
bottom of page