top of page

Banoffee pie

Over het recept

Lekkere bananentaart.

Porties:

8 tot 12 stukken

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

90 min

Gang/gerecht:

Bakwerk

V, v, v of v

-

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 300 gr volkoren of meergranen biscuit
  • 120 gr roomboter
  • 6 grote bananen
  • 1 portie karamelsaus (zie hieronder)
  • 400 ml slagroom
  • 1,5 tl instant koffiepoeder
  • 1 el suiker

Karamelsaus

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 70 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr roomboter

Mis en Place

Geen speciale voorbereidingne nodig

Bereiding

Maak de Karamelsaus

  • De gecondenseerde melk, suiker en boter al roerend in een steelpannetje verwarmen.
  • Niet laten koken!!!.
  • Na 10 minuten roeren is de massa wat dikker geworden en gereed.

Maak de bodem in springvorm 27 cm en maak af:

  • Biscuit in keukenmachine verkruimelen.
  • Smelt de boter in een pan haal van het vuur en roer de kruimels er gelijkmatig door.
  • Druk dit mengsels op de boden en randen van een taartvorm en laat afkoelen.
  • Bedek de bodem met de karamelsaus.Snij de bananen in stukjes van een centimeter of twee.
  • Zet de stukjes banaan op de platte kant naast elkaar.
  • Zet de taart weer koud.

Klop de slagroom met de suiker en de instant koffiepoeder tot deze zachte pieken vormt.

Schep de slagroom over de banaan.

Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.

KPK

21 februari 2018

bottom of page