Bananenbrood muffins
Over het recept
Start je dag goed met deze onweerstaanbare bananenbrood muffins – lekker smeuïg en perfect bij een kopje koffie of thee! Een gezonde én heerlijke traktatie waar iedereen van geniet.
Porties:
12 stuks
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
1 uur
Gang/gerecht:
Bakwerk
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 75 gr havermout
- 50 gr kokosmeel
- 50 gr amandelmeel
- 1 el cacao
- 1 el kaneel
- 2 tl baking soda
- 3 bananen
- 3 eieren
- 4 dadels
- 3 el zonnebloemolie
- 4 el cacao nibbs
- 2 el zonnebloempitten
- 2 el pompoenpitten
- 2 el lijnzaad
- 4 el cranberries
- 12 of meer noten naar smaak
- 2 el sesamzaad
Mis en Place
Geen
Bereiding
Pak een mengkom en doe daar havermout, kokosmeel, amandelmeel, cacao, kaneel en baking soda in.
Pel de bananen en doe die er in stukjes bij, alsook de eieren zonder schil, de dadels in stukjes zonder pit en de zonnebloemolie.
Zet hier de staafmixer in en mix tot een redelijk egale substantie. Zo grof als jezelf wilt.
Warm de oven voor op 200 gr.
Doe de cacao nibbs, alle pitten, lijnzaad en cranberries erbij en roer door.
Vul de muffinvorm met de papieren vormpjes en verdeel het mengsel erin.
Druk in iedere muffin één of meerdere noten en strooi er wat sesamzaad op.
Zet de vorm in de oven en bak ze 40 minuten.
Haal de muffins na het bakken uit de vorm, laat afkoelen en bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast.
Heerlijk als ontbijt bij een kopje koffie of thee!
KPJ
8 februari 2018