top of page

Aubergine curry

Over het recept

Laat je verrassen door de rijke smaken van deze aubergine curry met aardappels – een heerlijk kruidige combinatie die je smaakpapillen verwent! Maak het af met verse koriander voor een frisse en aromatische touch.

print.png

Porties:

4 personen

Regio:

Azië

Keuken:

Indiaans

Werktijd:

1 uur

Totale bereiding:

1,5 UUR

Gang/gerecht:

Bijgerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 2 aubergines
  • 3 middelgrote aardappelen
  • naar smaak zout
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 tl venkelzaad
  • 20 kerrieblaadjes
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 Spaanse pepers
  • naar smaak chilipoeder
  • 3 el korianderzaad
  • 2 tomaten
  • 1 blikje kokosmelk (4 dl)
  • 2 el verse koriander
  • 1 dl water

Mis en Place

Snijd de aubergines in stukken.

Snijd de pepers in stukjes.

Snipper de uit en knoflook.

Snijd de aardappelen in partjes en kook ze 8-10 minuten voor in kokend water met zout, giet ze af.

Snijd de tomaten in partjes.

Snijd de koriander.

Bereiding

Verhit in een wok wat olie en rooster het koriander- en venkelzaad,

voeg 2 minuten later de kerrieblaadjes toe.

Doe er de ui en knoflook bij en fruit ze tot de ui bruin is.

Voeg de Spaanse pepers (en chilipoeder) toe en schep alles nog 1-2 minuten om.

Doe de aubergines en de aardappelpartjes in de pan en laat alles een paar minuten koken tot de aubergine zachter wordt.

Voeg de partjes tomaat, de kokosmelk, 1 dl water en zout naar smaak toe.

Breng alles tegen de kook aan en laat het op laag vuur 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn en de saus wat is ingekookt.

Bestrooi voor het opdienen met de gesneden koriander.

KPK

26 juni 2018

bottom of page