Aubergine curry
Over het recept
Laat je verrassen door de rijke smaken van deze aubergine curry met aardappels – een heerlijk kruidige combinatie die je smaakpapillen verwent! Maak het af met verse koriander voor een frisse en aromatische touch.
Porties:
4 personen
Regio:
Azië
Keuken:
Indiaans
Werktijd:
1 uur
Totale bereiding:
1,5 UUR
Gang/gerecht:
Bijgerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 2 aubergines
- 3 middelgrote aardappelen
- naar smaak zout
- 4 el plantaardige olie
- 1 tl venkelzaad
- 20 kerrieblaadjes
- 3 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 Spaanse pepers
- naar smaak chilipoeder
- 3 el korianderzaad
- 2 tomaten
- 1 blikje kokosmelk (4 dl)
- 2 el verse koriander
- 1 dl water
Mis en Place
Snijd de aubergines in stukken.
Snijd de pepers in stukjes.
Snipper de uit en knoflook.
Snijd de aardappelen in partjes en kook ze 8-10 minuten voor in kokend water met zout, giet ze af.
Snijd de tomaten in partjes.
Snijd de koriander.
Bereiding
Verhit in een wok wat olie en rooster het koriander- en venkelzaad,
voeg 2 minuten later de kerrieblaadjes toe.
Doe er de ui en knoflook bij en fruit ze tot de ui bruin is.
Voeg de Spaanse pepers (en chilipoeder) toe en schep alles nog 1-2 minuten om.
Doe de aubergines en de aardappelpartjes in de pan en laat alles een paar minuten koken tot de aubergine zachter wordt.
Voeg de partjes tomaat, de kokosmelk, 1 dl water en zout naar smaak toe.
Breng alles tegen de kook aan en laat het op laag vuur 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn en de saus wat is ingekookt.
Bestrooi voor het opdienen met de gesneden koriander.
KPK
26 juni 2018