top of page

Atjar ketimoen / zoetzuur met komkommer

Over het recept

Lekker bij pittige Indische rijsttafel.

Porties:

pot 400ml

Regio:

Azië

Keuken:

-

Werktijd:

10 min

Totale bereiding:

10 min

Gang/gerecht:

Bijgerecht

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 ontpitte komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 Spaanse peper
  • 2 dl azijn
  • 2 dl water
  • 2 el suiker

Mis en Place

Geen

Bereiding

Snij de Spaanse peper fijn, ontdoe de komkommer van de zaadlijsten.

Verwarm de azijn met de fijngesneden Spaanse peper en suiker en water.

Ontdoe de komkommer van de zaadlijsten en snij in kleine stukjes.

Snij de ui in halve ringetjes.

Neem een schone pot doe de komkommer en de ui erin.

Overgiet dit met het azijnmengsel.

Lekker bij pittige Indische rijsttafel.

KPK

18 februari 2018

bottom of page