top of page

Asperges in parmahammantel

Over het recept

Lekker gerechtje.

Porties:

4 personen

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 12 groene (Aziatische) asperges
  • 4 oranje kerstomaatje
  • 4 rood kerstomaatje
  • takjes rozemarijn
  • 1 citroen
  • 4 plakjes parmaham
  • wat peper

Mis en Place

Strip de rozemarijnblaadjes van de takjes.

Snij de citroen in tweeën.

Bereiding

Verwarm de oven op 220°C

Kook de asperges heel kort voor.

​Maak in een ovenschaal een bedje van rozemarijn.

Neem 3 groene asperges en rol deze op in parmaham.

Plet over het asperge setje 1 oranje en 1 rode kerstomaat fijn.

Besprenkel de kopjes van de asperges met enkele druppels olijfolie.

Peper toevoegen.

Leg de vier bosjes in een ovenschaal.

Leg daar een halve citroen bij.

Bak ze in 10 minuten in een oven op 220°C.

Als ze uit de oven komen de citroen uitknijpen over de asperges.

 

KPK

23 mei 2018

bottom of page