top of page
Asperges in parmahammantel
Over het recept
Lekker gerechtje.
DALL·E 2024-12-13 17.32.25 - A square logo featuring a prince looking forward, holding a kitchen whisk and a spatula in each hand, styled in a minimalist and modern design. The co.webp
DALL·E 2024-12-13 17.32.25 - A square logo featuring a prince looking forward, holding a kitchen whisk and a spatula in each hand, styled in a minimalist and modern design. The co.webp
1/1
Porties:
4 personen
Regio:
Europa
Keuken:
-
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
30 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 12 groene (Aziatische) asperges
- 4 oranje kerstomaatje
- 4 rood kerstomaatje
- takjes rozemarijn
- 1 citroen
- 4 plakjes parmaham
- wat peper
Mis en Place
Strip de rozemarijnblaadjes van de takjes.
Snij de citroen in tweeën.
Bereiding
Verwarm de oven op 220°C
Kook de asperges heel kort voor.
Maak in een ovenschaal een bedje van rozemarijn.
Neem 3 groene asperges en rol deze op in parmaham.
Plet over het asperge setje 1 oranje en 1 rode kerstomaat fijn.
Besprenkel de kopjes van de asperges met enkele druppels olijfolie.
Peper toevoegen.
Leg de vier bosjes in een ovenschaal.
Leg daar een halve citroen bij.
Bak ze in 10 minuten in een oven op 220°C.
Als ze uit de oven komen de citroen uitknijpen over de asperges.
KPK
23 mei 2018
bottom of page