top of page

Aardappels, gepoft en gevuld met rucola

Over het recept

Dit recept vergt wat extra werk, maar het is absoluut de moeite waard. De smaak is heerlijk en het serveren in een krokant aardappelhuidje maakt het echt bijzonder. Omdat het wat tijd kost, kun je overwegen om meteen een grotere hoeveelheid te maken. De volgende dag kun je het eenvoudig opwarmen in de oven en er eventueel nog wat kaas overheen strooien – dat is ook ontzettend lekker!

Porties:

4 personen

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

1,5 uur

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

Bijgerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Gemiddeld

Ingrediënten en benodigdheden

4 grote aardappelen om te poffen

25 gr roomboter

3 el slagroom of creme fraîche

120 gr gorgonzola

1 zakje rucola

Handje walnoten

 

Je kunt de rucola/gorgonzola ook vervangen voor voorjaarsui/goudse kaas of spinazie/camembert.

 


Mis en Place

Er is niets bijzonders dat je van tevoren hoeft voor te bereiden.

Bereiding

Verwarm de oven tot 220 graden.

 

Prik de aardappels met een vork in en leg ze op een bakplaat.

Pof ze ongeveer een uur tot ze helemaal gaar zijn (is afhankelijk van de dikte van de aardappel).

 

Haal de aardappels uit de oven en halveer ze in de lengte.

Haal met een lepel de aardappelkruim eruit (zo heet/warm mogelijk, leg een halve aardappel bijvoorbeeld in een pannenlap) doe in een kom en leg de lege schillen weer op de bakplaat.

Beboter de schillen van binnen en strooi er zout op.

Bak de schillen een minuut of 10 tot ze knapperig zijn.

Leg het handje walnoten bij de schillen zodat deze ook krokant worden.

Pureer de aardappelkruim grof met 20 gr boter, de room, gorgonzola, 1 tl zout en flink wat versgemalen peper.

Doe de rucola in een vergiet en besprenkel met een liter kokend water.

Knijp het vocht uit de rucola en hak de rucola in kleinere stukken.

Roer de rucola door de puree.


Haal de aardappelschilbakjes uit de oven als ze knapperig zijn.

Schep het mengsel als bergjes in de halve schillen.

Bak de gevulde aardappels weer in de oven tot de bovenkant van de puree knapperig en goudbruin is.

Zet eventueel de grill aan als je die hebt, maar pas dan op dat het niet verbrand.


Haal de gevulde aardappels uit de oven, bestrooi ze met gehakte walnoten en dien ze op.

KPK

20 oktober 2018

bottom of page