top of page

Visragout met zalm en garnalen

Over het recept

Ouderwets lekker in een pasteibakje, maar ook heerlijk op wat gekookte rijst of op een boterham.

print.png

Porties:

4 personen

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vis

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 30 gr roomboter
  • 30 gr bloem
  • 100 ml visfond of 1 visbouillonblokje opgelost in 100 ml water
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml creme fraîche
  • wat peper en zout
  • 100 gr garnalen
  • 150 gr reepjes gerookte zalm
  • 2 lente-uitjes
  • wat dille

Mis en Place

Maak de sjalotjes schoon en snipper ze.
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
Snijd de gerookte zalm in reepjes.

Bereiding

Maak een roux. Smelt de roomboter in de pan, op laag vuur, de boter mag niet bruin worden.
Roer de bloem erdoor als de boter gesmolten is en laat onder af en toe roeren 2 minuten garen.
Giet dan al roerend de bouillon en wijn erbij en roer tot een gladde saus.
Roer de creme fraiche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

 

Voeg de garnalen, de zalm en de lente-ui toe en roer door.

 

Klaar is de visragout!

Ouderwets lekker in een pasteibakje, maar ook heerlijk op wat gekookte rijst of op een boterham.
Garneer met wat fijngesneden dille.

KPJ

20 maart 2018

bottom of page