Sambal goreng telor
Over het recept
Sambal goreng telor is een smaakvolle klassieker, perfect als onderdeel van een Indische rijsttafel of gewoon bij een bord rijst.
Porties:
4 personen
Regio:
Azië
Keuken:
Indisch
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
30 min
Gang/gerecht:
Bijgerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 10 hardgekookte eieren
- 3 uien
- 8 teentjes knoflook
- 100 gr peteh bonen
- 1 spaanse peper
- 2 cm gember
- 1 el trassi
- 1 el laos
- 1 el ketoembar
- 0,5 el djinten
- 1 sereh stengel
- 10 djeroek poeroet blaadjes
- 0,5 pakje dikke santen
- wat zonnebloemolie (om te bakken)
- naar smaak zout en suiker
Mis en Place
Kook de eieren hard, laat afkoelen verwijder de eierschaal en snijd ze in tweeën.
Uien fijnsnijden en knoflook in niet te dikke plakjes.
Bereiding
Verwarm de olie in een gewone pan en bak de uitjes glazig.
Knoflook en de specerijen (m.u.v. sereh en djeroek poeroet) toevoegen en even laten meebakken.
Santen toevoegen en een beetje water.
Djeroek poeroet toevoegen en de sereh (kneuzen en dan knoop inleggen).
Naar smaak zout en suiker toevoegen en dan de eieren toevoegen
Verwarmen tot het kookpunt en zet dan vuur laag.
Kook rijst zoals op het pak staat vermeld. Doe een schep rijst in een diep bord, schep 4 halve eieren op met een paar scheppen saus.
KPK
17 februari 2018