Palak paneer
Over het recept
Heerlijk Indiaas spinaziegrecht
Porties:
4 personen
Regio:
Azië
Keuken:
Indiaans
Werktijd:
40 min
Totale bereiding:
40 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 200 gr cottage cheese
- 4 el Turkse yoghurt
- 2 el zonnebloem olie
- 5 olifanten tenen of 15 tenen gewoon knoflook
- 2 uien (halve ringen)
- 2 tl komijnzaad / djinten
- 1 el korianderpoeder (ketoembbar)
- 1 tl turmaric /geel wortel/koenjit
- 2 groene pepers
- 750 gr verse gehakte spinazie
Optioneel 2 takjes verse koriander
Mis en Place
Knoflook snipperen (niet persen!).
Snijd de uien in halve ringen.
Bereiding
Zet pan op hoog vuur en met de olie.
Bak de knoflook en als die lekker bruin is
Doe dan het komijnzaad/djinten erbij en even aanzetten.
Groene pepers, ui ringen erbij en even bakken.
Turkse yoghurt toevoegen en roeren tot er een gelijkmatige massa ontstaat.
Korianderpoeder, turmaric (geel wortel / koenjit) toevoegen en flink roeren, ook over de bodem om aanzetten te voorkomen.
Cottage cheese toevoegen samen met de spinazie, roeren en even laten koken.
Opdienen in een schaal en eetlepel Turkse yoghurt in het midden scheppen.
Eventueel fijn gesneden verse koriander blaadjes overheen strooien.
KPK
3 februari 2018