Oma maakt Worteltjestaart
Over het recept
Op de vraag van een van onze zoons om de recepten van Oma's Kersttulband heeft Oma in 2018 het recept opgeschreven. Hier vind je het recept zoals ze het opschreef, we hebben de taart nog zelf gemaakt.
Porties:
1 taart
Regio:
Europa
Keuken:
Hollands
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
75 min
Gang/gerecht:
Bakwerk
V, v, v of v
Veggie
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
Voor de taart
- 300 gr cakemeel
- 150 gr suiker
- 150 gr boter of margarine
- 2 eieren
- 200 gr wortel/Winterpeen
- 150 gr rozijnen
- 150 gr pecannoten
- 3 el Amaretto
- 1 tl kaneel
- wat zout
Voor de topping/glazuur
- 50 gr boter
- 100 gr roomkaas/MonChou)
- 125 gr poerdersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Andere benodigdheden: Platte (boterkoek)vorm
Mis en Place
De wortel zal wel klein gesneden of geraspt moeten worden, maar dat stond nit in haar beschrijving
Bereiding
Hou er rekening mee dat Oma met een oude gasoven (ETNA) de tulband maakt! Even experimenteren dus met de gas-stand / temperaturen!
- Boter smelten,
- Wortel raspen.
- Wortel, suiker, zout,eieren en meel goed mengen.
- Noten, rozijnen,kaneel eb Amaretto toevoegen, en goed mengen.
Doe in de vorm.
Gas-stand op ongeveer voorverwarmen op 175 graden en in 45 min goudbruin bakken. Midden in de oven.
Topping/glazuur:
Boter zacht laten worden, roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker bij doen en mixen tot een gladde creme. Bewaren in de koelkast. Na snijden over het taartpuntje smeren.
KPK
27 april 2018