top of page

Oma maakt Worteltjestaart

Over het recept

Op de vraag van een van onze zoons om de recepten van Oma's Kersttulband heeft Oma in 2018 het recept opgeschreven. Hier vind je het recept zoals ze het opschreef, we hebben de taart nog zelf gemaakt.

Porties:

1 taart

Regio:

Europa

Keuken:

Hollands

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

75 min

Gang/gerecht:

Bakwerk

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

 

Voor de taart

  • 300 gr cakemeel
  • 150 gr suiker
  • 150 gr boter of margarine
  • 2 eieren
  • 200 gr wortel/Winterpeen
  • 150 gr rozijnen
  • 150 gr pecannoten
  • 3 el Amaretto
  • 1 tl kaneel
  • wat zout​

Voor de topping/glazuur

  • 50 gr boter
  • 100 gr roomkaas/MonChou)
  • 125 gr poerdersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

​Andere benodigdheden: Platte (boterkoek)vorm

 

 

Mis en Place

De wortel zal wel klein gesneden of geraspt moeten worden, maar dat stond nit in haar beschrijving

Bereiding

Hou er rekening mee dat Oma met een oude gasoven (ETNA) de tulband maakt! Even experimenteren dus met de gas-stand / temperaturen!

  • Boter smelten,
  • Wortel raspen.
  • Wortel, suiker, zout,eieren en meel goed mengen.
  • Noten, rozijnen,kaneel eb Amaretto toevoegen, en goed mengen.

​Doe in de vorm.

Gas-stand op ongeveer voorverwarmen op 175 graden en in 45 min goudbruin bakken. Midden in de oven.

 

Topping/glazuur:

Boter zacht laten worden, roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker bij doen en mixen tot een gladde creme. Bewaren in de koelkast. Na snijden over het taartpuntje smeren.

 

 

 

KPK

27 april 2018

bottom of page