top of page

Lofschotel

Over het recept

Ik ben dol op lof, vooral met ham en kaas, maar nog meer met ham, kaas en een romige béchamelsaus! Het is misschien calorierijk, maar we genieten ervan zonder schuldgevoel, met veel lof in de maaltijd!

print.png

Porties:

4 personen

Regio:

Europa

Keuken:

Hollands

Werktijd:

20 min

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

Mis en Place

Lof snijden in kleine stukjes en aardappels schillen en in blokjes/stukken snijden.

Bereiding

Kook de lof in 15 min gaar en de aardappelen in 17 min. Kook de aardappels in een flinke pan!

In de tijd dat de aardappels en de lof koken kan je de bechamelsaus maken, volg voor recept naar recept.


Aardappelen stampen en voeg daarna de lof, ham, 150 gr kaas en bechamelsaus toe.

Roer lekker door tot het een gelijkmatige massa is geworden.

Doe de massa in ovenschaal en strooi er wat kaas en paneermeel op.


Nog even (minuut of 10) in een oven van 180 gr voor het krokante korstje

KPK

17 februari 2018

bottom of page